De kosten

De kosten van een bruiloft
De kosten van iedere bruiloft verschillen omdat het afhankelijk is van wat je eigenlijk wil. Denk aan een groot feest met honderden mensen of een bescheiden bruiloft met slechts een paar familieleden. Sommige mensen willen helemaal geen feest en anderen willen het juist uitgebreid vieren. Er zijn een aantal dingen waar je in ieder geval op kunt rekenen als je binnenkort gaat trouwen.

8167290089_872b5b9458_z
Het budget bepalen
Je kunt eigenlijk alles onderverdelen en kijken hoe veel geld je maximaal kwijt wilt zijn per categorie. Daarbij kun je denken aan de decoratie en de kaartjes die gedrukt moeten worden. Ook natuurlijk de ringen/bruidskleding en de locatie moeten betaald worden. Voor sommigen is een fotograaf belangrijk en ten slotte betaal je ongeveer de helft aan het feest inclusief het diner en alles wat hierbij komt kijken.
bridal-bouquet-260898_640
De planning
Ook het plannen van de bruiloft kan zorgen voor lagere kosten. Als je op tijd begint met het plannen, heb je namelijk genoeg tijd om dingen met elkaar te vergelijken. Is de ene trouwjurk goedkoper dan de andere? Denk er een tijdje over na. Bovendien zal je ook veel minder gestresst zijn omdat het op tijd plannen, zorgt voor rust in je hoofd. Je zal je ook op je trouwdag dan veel rustiger voelen!Geld besparen
Heb je een klein budget maar wil je wel graag trouwen? Dan zou je altijd een doorlopend krediet kunnen aanvragen. Voor meer informatie kun je terecht bij de AFM. Maar wil je liever niet lenen dan zou je kunnen besparen op de dingen die jullie minder belangrijk vinden. Het diner hoeft nou eenmaal niet te bestaan uit heel veel verschillende gangen en je hoeft niet te kiezen voor de duurste bloemen. Je betaalt wat meer voor het gene dat je wel belangrijk vindt, en wat minder voor de wat minder belangrijke dingen.

Er valt eigenlijk niets te zeggen over de vaste kosten van een bruiloft, want die zijn er niet. Je bepaalt helemaal zelf hoe duur je het wilt en kan maken!