De voorbereiding voor de trouwdag: checklist

huwelijk voorbereidingDe belangrijkste dag in je leven

Je trouwdag regelen, is niet iets dat je elke week doet. Met een beetje geluk trouw je maar één keer in je leven en dan wil je natuurlijk wel dat alles zo goed mogelijk geregeld is. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf een checklist hebt, zodat je niets over het hoofd ziet en je samen met je partner een onvergetelijke dag zult hebben.

In ondertrouw gaan

Wanneer je wilt gaan trouwen, dan moet je daarvoor eerst aangifte doen bij de gemeente. Dit kan bij de ambtenaar van burgerlijke stand. Dit wordt ook wel ondertrouw genoemd. Van de aangifte wordt een akte gemaakt die je nodig hebt om daadwerkelijk te kunnen gaan trouwen.

De kleding regelen

Mooie bruidskleding is natuurlijk een absolute vereiste voor een trouwdag. Maak vroeg van tevoren een afspraak met een bruidsmodewinkel voor het passen van de bruidsjurk. Wanneer je een bruidsjurk hebt uitgekozen, moet deze vaak ook nog op maat gemaakt worden, waar best veel tijd overheen kan gaan. Datzelfde geldt ook voor het kostuum van je partner en eventuele kleding voor de bruidsmeisjes.

De feestlocatiebruiloftlocatie

Naast het gemeentehuis, is ook de locatie voor de feestbestemming erg belangrijk. Neem ook in je overweging mee om een bruiloftsverzekering af te sluiten. Er kan namelijk altijd iets gebeuren op de bruiloft. Een verzekering kan bepaalde risico’s afdekken.

De checklist als hulpmiddel voor een onvergetelijke dag

Om te zorgen dat je niets vergeet, volgt hier een checklist voor de 10 belangrijkste zaken:

1. Kleding uitkiezen
2. In ondertrouw gaan
3. Uitreksels van de burgerlijke stand verzamelen
4. Het vaststellen van de gastenlijst
5. Een feestlocatie uitkiezen
6. Ringen uitzoeken
7. Een trouwauto regelen
8. Het uitkiezen van een fotograaf
9. Een bruiloftsverzekering afsluiten
10. Bedankkaartjes schrijven

trouwauto