Boeken Trouwen

Boeken trouwen is een unieke en romantische manier om je liefde voor literatuur te vieren en tegelijkertijd je liefde voor elkaar te bezegelen. Het is een trend die steeds populairder wordt onder boekenliefhebbers en biedt een creatieve en persoonlijke manier om je bruiloft te organiseren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het concept van boeken trouwen, inclusief ideeën voor decoratie, uitnodigingen en zelfs bruidstaarten.

Decoratie

De decoratie is een belangrijk onderdeel van elke bruiloft, en bij boeken trouwen kun je je creativiteit de vrije loop laten. Hier zijn enkele ideeën voor decoratie die perfect passen bij het thema:

  • Boekenbloemstukken: Maak gebruik van oude boeken om prachtige bloemstukken te creëren. Vouw de pagina’s van de boeken in verschillende vormen, zoals rozen of lelies, en combineer ze met echte bloemen voor een unieke en romantische uitstraling.
  • Boekenplanken: Creëer een romantische sfeer door boekenplanken op te zetten als achtergrond voor de ceremonie of receptie. Vul de planken met boeken die een speciale betekenis hebben voor het bruidspaar, zoals favoriete romans of gedichtenbundels.
  • Boekenpagina’s als tafellopers: Geef je tafels een literair tintje door boekenpagina’s te gebruiken als tafellopers. Dit voegt een vleugje originaliteit toe aan de tafeldecoratie en is een geweldige manier om het thema van boeken trouwen door te voeren.

Uitnodigingen

De uitnodigingen zijn het eerste wat je gasten zien en geven een voorproefje van wat ze kunnen verwachten op je boeken trouwen bruiloft. Hier zijn enkele ideeën voor creatieve uitnodigingen:

  • Boekenlegger-uitnodigingen: Maak uitnodigingen in de vorm van boekenleggers. Voeg een persoonlijke boodschap toe en vermeld de belangrijkste details van de bruiloft. Dit is een leuke en originele manier om je gasten uit te nodigen.
  • Boekomslag-uitnodigingen: Ontwerp uitnodigingen die eruitzien als de omslag van een boek. Voeg de namen van het bruidspaar toe als auteurs en vermeld de trouwdatum en locatie als de titel en ondertitel van het boek. Dit geeft een speels en literair tintje aan de uitnodigingen.
  • Quotes uit favoriete boeken: Kies een quote uit een favoriet boek en gebruik deze als basis voor je uitnodigingen. Dit voegt een persoonlijk element toe en laat zien welke boeken belangrijk zijn voor het bruidspaar.

Bruidstaarten

Een bruiloft is niet compleet zonder een heerlijke bruidstaart. Bij boeken trouwen kun je ook de bruidstaart aanpassen aan het thema. Hier zijn enkele ideeën voor boeken-geïnspireerde bruidstaarten:

  • Boekenstapel-taart: Creëer een bruidstaart in de vorm van een stapel boeken. Gebruik fondant om de boeken realistisch te laten lijken en voeg details toe zoals titels van favoriete boeken van het bruidspaar.
  • Boekenpagina-taart: Bedek de bruidstaart met eetbare boekenpagina’s. Dit kan gedaan worden met behulp van eetbaar papier en eetbare inkt. Voeg bloemen of andere decoraties toe om de taart compleet te maken.
  • Boekenlegger-taarttopper: Maak een taarttopper in de vorm van een boekenlegger. Voeg de initialen van het bruidspaar toe en plaats de boekenlegger bovenop de bruidstaart. Dit is een subtiele en elegante manier om het thema van boeken trouwen door te voeren.

Boeken trouwen biedt een unieke en persoonlijke manier om je liefde voor literatuur te vieren op je bruiloft. Met creatieve decoratie, originele uitnodigingen en boeken-geïnspireerde bruidstaarten kun je een bruiloft creëren die zowel romantisch als literair is. Dus, als je een boekenliefhebber bent en op zoek bent naar een uniek thema voor je bruiloft, overweeg dan om te trouwen met boeken!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon