Gemeente Breda Trouwen

Gemeente Breda Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in Nederland, dan is de gemeente Breda een prachtige locatie om je huwelijk te voltrekken. Met zijn historische charme, pittoreske straatjes en prachtige parken biedt Breda een romantische setting voor je speciale dag.

Waarom trouwen in de gemeente Breda?

Er zijn verschillende redenen waarom veel stellen ervoor kiezen om in de gemeente Breda te trouwen:

 • Breda heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van historische locaties om te trouwen, zoals het prachtige stadhuis en de sfeervolle kerken.
 • De stad heeft ook moderne trouwlocaties, zoals trendy hotels en sfeervolle restaurants, die perfect zijn voor stellen die op zoek zijn naar een eigentijdse bruiloft.
 • Breda heeft prachtige parken en tuinen waar je kunt genieten van een romantische fotoshoot na de ceremonie.
 • De gemeente Breda heeft ervaren trouwambtenaren die je kunnen helpen bij het plannen en voltrekken van je huwelijk.
 • De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeergelegenheid voor gasten die met de auto komen.

De trouwlocaties in Breda

De gemeente Breda biedt een breed scala aan trouwlocaties, zodat je de perfecte plek kunt vinden die past bij jouw stijl en voorkeuren. Enkele populaire trouwlocaties in Breda zijn:

 1. Het Stadhuis: Het historische stadhuis van Breda is een prachtige locatie voor een ceremonie. Met zijn imposante architectuur en sfeervolle interieur zorgt het stadhuis voor een onvergetelijke trouwervaring.
 2. Grote Kerk: Deze prachtige gotische kerk biedt een indrukwekkende setting voor een huwelijksceremonie. Met zijn hoge plafonds, glas-in-loodramen en historische details is de Grote Kerk een romantische locatie voor een bruiloft.
 3. Landgoed Wolfslaar: Dit landgoed ligt net buiten het centrum van Breda en biedt een idyllische omgeving voor een buitenbruiloft. Met zijn prachtige tuinen, vijvers en landhuis is Landgoed Wolfslaar een populaire keuze onder stellen die van de natuur houden.
 4. Hotel Nassau Breda: Dit luxe hotel biedt verschillende stijlvolle zalen en een prachtige binnentuin voor een huwelijksceremonie en receptie. Hotel Nassau Breda staat bekend om zijn uitstekende service en culinaire hoogstandjes.

Het plannen van je huwelijk in Breda

Als je hebt besloten om in de gemeente Breda te trouwen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om je huwelijk te plannen:

 1. Neem contact op met de gemeente Breda om je voorgenomen huwelijk te melden. Dit kan online of telefonisch.
 2. Maak een afspraak met de trouwambtenaar om jullie wensen en voorkeuren te bespreken.
 3. Kies een trouwlocatie in Breda die past bij jullie stijl en budget.
 4. Regel de benodigde documenten, zoals een geldig identiteitsbewijs en eventuele andere vereisten, zoals een verblijfsvergunning als een van jullie niet de Nederlandse nationaliteit heeft.
 5. Plan de ceremonie en receptie, inclusief het regelen van muziek, bloemen en catering.
 6. Informeer jullie gasten over de datum, tijd en locatie van jullie huwelijk.
 7. Geniet van jullie speciale dag en maak mooie herinneringen in de gemeente Breda!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een romantische en sfeervolle locatie om te trouwen, dan is de gemeente Breda een uitstekende keuze. Met zijn historische charme, prachtige trouwlocaties en ervaren trouwambtenaren biedt Breda alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke bruiloft. Of je nu kiest voor een traditionele ceremonie in het stadhuis of een buitenbruiloft in een van de prachtige parken, trouwen in Breda zal zeker een speciale ervaring zijn.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon