Gemeente Den Haag Trouwen Gratis Afspraak Maken

Als je van plan bent om te trouwen in Den Haag, dan kun je bij de gemeente Den Haag een gratis afspraak maken om je huwelijk te regelen. De gemeente Den Haag biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. In dit artikel zullen we ingaan op de stappen die je moet nemen om een gratis afspraak te maken en wat je kunt verwachten tijdens het proces.

Stappen om een gratis afspraak te maken

Om een gratis afspraak te maken bij de gemeente Den Haag voor het regelen van je huwelijk, volg je de onderstaande stappen:

 1. Bezoek de website van de gemeente Den Haag en ga naar de pagina voor het maken van een afspraak.
 2. Kies de optie ‘Trouwen’ en selecteer de gewenste locatie voor de huwelijksvoltrekking.
 3. Vul het online formulier in met je persoonlijke gegevens en de gewenste trouwdatum.
 4. Kies een beschikbaar tijdstip voor de afspraak en bevestig je reservering.

Zodra je de afspraak hebt gemaakt, ontvang je een bevestiging per e-mail met alle details van je afspraak. Het is belangrijk om deze e-mail goed te bewaren, omdat je deze nodig hebt tijdens je bezoek aan de gemeente Den Haag.

Wat kun je verwachten tijdens het proces?

Wanneer je naar de gemeente Den Haag gaat voor je afspraak, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgt een overzicht van wat je kunt verwachten:

 1. Identificatie: Neem een geldig identiteitsbewijs mee, zoals een paspoort of identiteitskaart, om jezelf te kunnen identificeren.
 2. Getuigen: Zorg ervoor dat je minimaal twee getuigen meeneemt naar de afspraak. Deze getuigen moeten meerderjarig zijn en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 3. Documenten: Neem alle benodigde documenten mee, zoals een geboorteakte en eventuele scheiding- of overlijdensaktes als je eerder getrouwd bent geweest.
 4. Gesprek: Tijdens de afspraak zal een ambtenaar van de gemeente Den Haag met jullie in gesprek gaan om de huwelijksvoltrekking voor te bereiden. Er zullen vragen worden gesteld over jullie persoonlijke situatie en jullie wensen voor de ceremonie.
 5. Trouwlocatie: Bespreek met de ambtenaar van de gemeente Den Haag de gewenste trouwlocatie en eventuele speciale verzoeken voor de ceremonie.
 6. Trouwboekje: Na de huwelijksvoltrekking ontvang je een trouwboekje van de gemeente Den Haag. Dit boekje is een officieel document waarin jullie huwelijk wordt geregistreerd.

Het is belangrijk om alle benodigde documenten en informatie mee te nemen naar de afspraak, zodat het proces soepel kan verlopen. Als je vragen hebt over welke documenten je precies nodig hebt, kun je contact opnemen met de gemeente Den Haag voor meer informatie.

Locaties voor huwelijksvoltrekking in Den Haag

De gemeente Den Haag biedt verschillende locaties waar je kunt trouwen. Hieronder volgt een overzicht van enkele populaire trouwlocaties in Den Haag:

 • Gemeentehuis: Het stadhuis van Den Haag is een populaire trouwlocatie. Je kunt kiezen uit verschillende zalen, zoals de historische trouwzaal of de moderne raadzaal.
 • Strandpaviljoens: Den Haag heeft prachtige stranden en strandpaviljoens waar je kunt trouwen met uitzicht op zee.
 • Kastelen en landgoederen: In de omgeving van Den Haag zijn er diverse kastelen en landgoederen waar je een sprookjesachtige bruiloft kunt beleven.
 • Musea en theaters: Voor een unieke trouwlocatie kun je ook kiezen voor een museum of theater in Den Haag.

De kosten voor het trouwen op een specifieke locatie kunnen variëren. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Den Haag voor meer informatie over de beschikbare trouwlocaties en de bijbehorende kosten.

Conclusie

Als je van plan bent om te trouwen in Den Haag, kun je bij de gemeente Den Haag een gratis afspraak maken om je huwelijk te regelen. Volg de stappen op de website van de gemeente Den Haag om een afspraak te maken en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie meeneemt naar de afspraak. Bespreek tijdens de afspraak met de ambtenaar van de gemeente Den Haag de gewenste trouwlocatie en eventuele speciale verzoeken voor de ceremonie. Den Haag biedt verschillende prachtige trouwlocaties, zoals het gemeentehuis, strandpaviljoens, kastelen en landgoederen, en musea en theaters. Neem contact op met de gemeente Den Haag voor meer informatie over de beschikbare trouwlocaties en de bijbehorende kosten. We wensen je veel succes en een prachtige huwelijksdag in Den Haag!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon