Gemeente Groningen Trouwen

Gemeente Groningen Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in de prachtige stad Groningen, dan ben je bij de gemeente Groningen aan het juiste adres. De gemeente Groningen biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in het stadhuis of een romantische bruiloft op een sfeervolle locatie, de gemeente Groningen zorgt ervoor dat jullie speciale dag perfect verloopt.

Trouwlocaties

De gemeente Groningen heeft diverse trouwlocaties waar je uit kunt kiezen. Hieronder volgt een opsomming van enkele populaire trouwlocaties in Groningen:

  • Stadhuis Groningen: Het stadhuis van Groningen is een prachtig historisch gebouw en een populaire trouwlocatie. De sfeervolle trouwzaal biedt plaats aan zowel kleine als grote gezelschappen.
  • Prinsenhof Groningen: Dit voormalige klooster is omgetoverd tot een schitterende trouwlocatie. De prachtige tuin en de historische ambiance zorgen voor een romantische sfeer.
  • De Rietschans: Deze locatie aan het Paterswoldsemeer biedt een prachtig uitzicht en is ideaal voor een buitenbruiloft. De Rietschans heeft verschillende zalen en terrassen waar jullie de ceremonie en het feest kunnen houden.
  • De Coendersborg: Deze historische borg is een unieke trouwlocatie in Groningen. De sfeervolle zalen en de prachtige tuin zorgen voor een onvergetelijke bruiloft.

Trouwambtenaren

De gemeente Groningen heeft ervaren trouwambtenaren die jullie huwelijk kunnen voltrekken. Bij het reserveren van de trouwlocatie kun je aangeven welke trouwambtenaar jullie voorkeur heeft. De trouwambtenaar zal vooraf contact met jullie opnemen om jullie wensen en verwachtingen te bespreken. Op de dag zelf zorgt de trouwambtenaar voor een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie.

Trouwdocumenten

Voordat jullie kunnen trouwen, dienen er enkele documenten te worden geregeld. Hieronder volgt een overzicht van de benodigde trouwdocumenten:

  1. Geldig identiteitsbewijs: Zowel jullie als de getuigen dienen een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen.
  2. Geboorteakte: Een recente geboorteakte is vereist om aan te tonen dat jullie de wettelijke leeftijd hebben om te trouwen.
  3. Ondertrouw: Jullie moeten minimaal twee weken voor de huwelijksdatum in ondertrouw gaan bij de gemeente Groningen.
  4. Eventuele echtscheidingspapieren: Indien een van jullie eerder getrouwd is geweest, dienen de echtscheidingspapieren te worden overlegd.

Trouwceremonie

De trouwceremonie in Groningen kan geheel naar jullie wensen worden vormgegeven. Jullie kunnen ervoor kiezen om persoonlijke geloften uit te spreken, muziek af te spelen en eventueel een ringuitwisseling te doen. De trouwambtenaar zal jullie begeleiden en zorgen voor een warme en liefdevolle ceremonie.

Trouwreceptie en feest

Na de huwelijksvoltrekking is het tijd om te genieten van een feestelijke receptie en eventueel een groot feest. De gemeente Groningen biedt verschillende mogelijkheden voor het vieren van jullie huwelijk. Of jullie nu kiezen voor een intieme borrel of een grootschalig feest, er zijn diverse locaties beschikbaar waar jullie samen met jullie gasten kunnen genieten van een onvergetelijke dag.

Conclusie

Als je wilt trouwen in de gemeente Groningen, dan zijn er tal van mogelijkheden en locaties om jullie speciale dag onvergetelijk te maken. Of je nu kiest voor een traditionele ceremonie in het stadhuis of een romantische bruiloft op een bijzondere locatie, de gemeente Groningen zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Met ervaren trouwambtenaren en prachtige trouwlocaties is Groningen de ideale plek om elkaar het jawoord te geven.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon