Gemeente Maastricht Trouwen

Gemeente Maastricht Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in Nederland, dan is de gemeente Maastricht een prachtige locatie om je huwelijk te voltrekken. Maastricht is een stad vol geschiedenis, cultuur en romantiek, waardoor het de perfecte plek is om je liefde te bezegelen.

Waarom trouwen in Maastricht?

Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om in Maastricht te trouwen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Maastricht heeft een rijke historie en adembenemende architectuur. De stad is gevuld met prachtige historische gebouwen, zoals het stadhuis en de Sint-Servaasbasiliek, die een unieke en romantische sfeer creëren voor je huwelijksceremonie.
 • De stad biedt diverse trouwlocaties, variërend van intieme grachtenpanden tot grotere zalen in historische gebouwen. Of je nu droomt van een intieme bruiloft of een grootschalige viering, Maastricht heeft voor elk wat wils.
 • Maastricht is omgeven door prachtige natuur. Je kunt ervoor kiezen om te trouwen in een van de vele parken of tuinen in de stad, of zelfs in de nabijgelegen heuvels en bossen. Dit zorgt voor een adembenemend decor voor je trouwfoto’s.
 • De stad heeft een bruisend cultureel leven. Naast het trouwen zelf, kunnen jij en je gasten genieten van de vele musea, galeries en theaters die Maastricht te bieden heeft. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor iedereen die je speciale dag bijwoont.

De trouwprocedure in Maastricht

Als je hebt besloten om in Maastricht te trouwen, zijn er enkele stappen die je moet volgen om de huwelijksceremonie te regelen. Hier is een overzicht van de trouwprocedure in Maastricht:

 1. Neem contact op met de gemeente Maastricht om een afspraak te maken voor het huwelijk. Dit kan telefonisch of via de website van de gemeente.
 2. Tijdens de afspraak moet je enkele documenten overleggen, zoals een geldig identiteitsbewijs, een geboorteakte en eventuele scheiding- of overlijdensaktes als je eerder getrouwd bent geweest.
 3. Je moet ook getuigen regelen voor de huwelijksceremonie. Dit kunnen familieleden of vrienden zijn, maar ze moeten wel meerderjarig zijn.
 4. Op de dag van de huwelijksceremonie moet je samen met je partner en de getuigen naar het stadhuis van Maastricht gaan. Hier zal de ambtenaar van de burgerlijke stand de huwelijksceremonie voltrekken.
 5. Na de ceremonie ontvang je een trouwboekje en een huwelijksakte als bewijs van jullie huwelijk.

Trouwlocaties in Maastricht

Zoals eerder vermeld, biedt Maastricht een breed scala aan trouwlocaties. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Het Stadhuis van Maastricht: Dit prachtige historische gebouw is een populaire keuze voor huwelijksceremonies. De indrukwekkende architectuur en de romantische sfeer maken het een perfecte locatie voor je trouwdag.
 • Château Neercanne: Dit kasteel ligt net buiten Maastricht en biedt een idyllische omgeving voor een sprookjesachtige bruiloft. Met zijn prachtige tuinen en historische ambiance is dit een van de meest romantische trouwlocaties in de regio.
 • De Sint-Servaasbasiliek: Als je droomt van een kerkelijk huwelijk, is de Sint-Servaasbasiliek een adembenemende keuze. Deze eeuwenoude kerk is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Maastricht en biedt een prachtige setting voor je trouwgeloften.
 • De Bonbonnière: Deze voormalige theaterzaal is nu een populaire trouwlocatie in Maastricht. Met zijn elegante interieur en historische charme is de Bonbonnière perfect voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en stijlvolle locatie.

Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in een grachtenpand of een grootschalige viering in een historisch gebouw, trouwen in de gemeente Maastricht zal een onvergetelijke ervaring zijn. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en romantische sfeer is Maastricht de ideale plek om je liefde te vieren en de eerste stap te zetten naar een gelukkig huwelijk.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon