Gemeente Nijmegen Trouwen

Gemeente Nijmegen Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in de prachtige stad Nijmegen, dan ben je bij de gemeente Nijmegen aan het juiste adres. De gemeente Nijmegen biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie of een grootschalige bruiloft, de gemeente Nijmegen heeft alles wat je nodig hebt om jouw speciale dag onvergetelijk te maken.

Trouwlocaties in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft diverse trouwlocaties waar je kunt trouwen. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire trouwlocaties in Nijmegen:

 • Stadhuis Nijmegen: Het historische stadhuis van Nijmegen is een prachtige locatie voor het voltrekken van een huwelijk. Met zijn indrukwekkende architectuur en sfeervolle ambiance zorgt het stadhuis voor een romantische setting.
 • De Vereeniging: Dit iconische gebouw in Nijmegen is een populaire trouwlocatie. Met zijn elegante interieur en schitterende zalen biedt De Vereeniging een unieke en stijlvolle omgeving voor het jawoord.
 • De Refter: Gelegen op de campus van de Radboud Universiteit, biedt De Refter een prachtige omgeving voor een huwelijksceremonie. Met zijn historische karakter en idyllische ligging is De Refter een romantische keuze.
 • De Waagh: Dit historische pand in het centrum van Nijmegen is een geliefde trouwlocatie. Met zijn karakteristieke uitstraling en intieme sfeer is De Waagh perfect voor een intieme bruiloft.

Trouwambtenaren

De gemeente Nijmegen heeft ervaren trouwambtenaren die de huwelijksceremonie kunnen voltrekken. Deze trouwambtenaren zorgen ervoor dat jullie huwelijksceremonie persoonlijk en uniek is. Je kunt vooraf een kennismakingsgesprek plannen met de trouwambtenaar om jullie wensen en ideeën te bespreken. Op deze manier kunnen jullie samen de ceremonie vormgeven en ervoor zorgen dat het helemaal bij jullie past.

Trouwdocumenten en -vereisten

Voordat je kunt trouwen bij de gemeente Nijmegen, zijn er enkele documenten en vereisten waar je aan moet voldoen. Hieronder vind je een overzicht:

 • Geldig identiteitsbewijs: Zowel jij als je partner moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 • Geboorteakte: Je moet een recente geboorteakte kunnen overleggen.
 • Eventuele echtscheidingsakte: Als je eerder getrouwd bent geweest en gescheiden bent, moet je een echtscheidingsakte kunnen overleggen.
 • Eventueel bewijs van beëindiging geregistreerd partnerschap: Als je eerder een geregistreerd partnerschap hebt gehad en dit is beëindigd, moet je een bewijs hiervan kunnen overleggen.

Het is belangrijk om deze documenten tijdig te verzamelen en mee te nemen naar de gemeente Nijmegen. Neem voor de zekerheid contact op met de gemeente om te controleren of er nog aanvullende vereisten zijn.

Trouwceremonie

De trouwceremonie bij de gemeente Nijmegen kan volledig naar jullie wensen worden vormgegeven. Jullie kunnen zelf bepalen welke muziek er wordt gespeeld, welke geloften er worden uitgesproken en wie er eventueel een toespraak houdt. De gemeente Nijmegen staat open voor persoonlijke inbreng en zal er alles aan doen om jullie ceremonie speciaal te maken.

Na de ceremonie ontvangen jullie een trouwboekje als aandenken aan jullie huwelijk. Dit trouwboekje is een officieel document waarin jullie huwelijk wordt vastgelegd.

Trouwreceptie en feestlocaties

Na de huwelijksceremonie is het tijd om te genieten van een feestelijke receptie en eventueel een groot feest. Nijmegen biedt tal van mogelijkheden voor trouwrecepties en feestlocaties. Hieronder vind je enkele suggesties:

 • De Lindenberg: Dit cultureel centrum in Nijmegen heeft diverse zalen die geschikt zijn voor een trouwreceptie of feest. Met zijn centrale ligging en sfeervolle ambiance is De Lindenberg een uitstekende keuze.
 • De Hemel: Deze historische brouwerij in Nijmegen biedt een unieke locatie voor een trouwreceptie. Met zijn gezellige café en prachtige binnentuin is De Hemel een bijzondere plek om jullie huwelijk te vieren.
 • De Waagh: Naast een trouwlocatie is De Waagh ook een geschikte plek voor een feestelijke receptie. Met zijn gezellige café en restaurant is De Waagh ideaal voor een informele en gezellige bijeenkomst.

Conclusie

Als je wilt trouwen in Nijmegen, biedt de gemeente Nijmegen alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke huwelijksceremonie. Met diverse trouwlocaties, ervaren trouwambtenaren en tal van mogelijkheden voor trouwrecepties en feestlocaties, is Nijmegen de ideale stad om jullie liefde te vieren. Vergeet niet om tijdig de benodigde documenten te verzamelen en neem contact op met de gemeente Nijmegen voor meer informatie en het plannen van jullie speciale dag.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon