Gemeente Rotterdam Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in de prachtige stad Rotterdam, ben je bij de gemeente Rotterdam aan het juiste adres. De gemeente Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende opties en de benodigde stappen om te trouwen in de gemeente Rotterdam.

Trouwlocaties in Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft een breed scala aan trouwlocaties waar je uit kunt kiezen. Of je nu een intieme ceremonie wilt of een grootschalige bruiloft, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele populaire trouwlocaties in Rotterdam:

  • Stadhuis Rotterdam: Het stadhuis van Rotterdam is een populaire keuze voor het voltrekken van een huwelijk. Het historische gebouw biedt een prachtige omgeving voor een romantische ceremonie.
  • Euromast: Als je op zoek bent naar een unieke trouwlocatie met een adembenemend uitzicht over de stad, dan is de Euromast de perfecte keuze. Je kunt hier zelfs trouwen op grote hoogte!
  • SS Rotterdam: Dit voormalige cruiseschip is omgebouwd tot een luxe hotel en biedt verschillende mogelijkheden voor het voltrekken van een huwelijk. Van intieme zalen tot een prachtige balzaal, er is voor elk wat wils.
  • Kasteel van Rhoon: Op slechts een steenworp afstand van Rotterdam vind je het prachtige Kasteel van Rhoon. Dit historische kasteel biedt een sprookjesachtige setting voor een romantische bruiloft.

Stappen om te trouwen in de gemeente Rotterdam

Als je hebt besloten om te trouwen in de gemeente Rotterdam, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Hier is een overzicht van de belangrijkste stappen:

  1. Maak een afspraak: Neem contact op met de gemeente Rotterdam om een afspraak te maken voor het voltrekken van het huwelijk. Dit kan telefonisch of via de website.
  2. Verzamel de benodigde documenten: Om te trouwen in de gemeente Rotterdam heb je een aantal documenten nodig, zoals een geldig identiteitsbewijs en een geboorteakte. Zorg ervoor dat je deze documenten op tijd verzamelt.
  3. Ondertrouw: Voordat je kunt trouwen, moet je jezelf laten registreren als partners bij de gemeente. Dit wordt ook wel ondertrouw genoemd. Tijdens de ondertrouw worden alle benodigde gegevens vastgelegd.
  4. Kies een trouwlocatie: Zoals eerder vermeld, heeft de gemeente Rotterdam verschillende trouwlocaties waar je uit kunt kiezen. Bespreek je wensen en voorkeuren met de gemeente en kies de perfecte locatie voor jullie huwelijk.
  5. Voltrekking van het huwelijk: Op de dag van het huwelijk zal de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk voltrekken. Dit kan op de door jullie gekozen trouwlocatie of in het stadhuis van Rotterdam.
  6. Registratie van het huwelijk: Na de voltrekking van het huwelijk zal de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk registreren. Je ontvangt hiervan een trouwakte als bewijs van jullie huwelijk.

Extra informatie

Het is belangrijk om te weten dat er kosten verbonden zijn aan het trouwen in de gemeente Rotterdam. De exacte kosten kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen trouwlocatie en eventuele extra diensten. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente voor meer informatie over de kosten.

Daarnaast is het mogelijk om een ceremonieel huwelijk te laten voltrekken in de gemeente Rotterdam. Dit is een niet-wettelijk huwelijk en heeft geen juridische gevolgen. Het ceremoniële huwelijk kan plaatsvinden op een locatie naar keuze, zoals een strand of een park.

Conclusie:

Als je van plan bent om te trouwen in de gemeente Rotterdam, zijn er tal van mogelijkheden en trouwlocaties om uit te kiezen. Volg de bovenstaande stappen en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten op tijd verzamelt. Trouwen in Rotterdam zal een onvergetelijke ervaring zijn, met prachtige locaties en een professionele service van de gemeente.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon