Grappige teksten trouwen

Trouwen is een bijzondere gelegenheid waarbij twee mensen hun liefde voor elkaar vieren en hun leven samen beginnen. Het is een dag vol emoties, geluk en plezier. Naast de serieuze en romantische momenten, is er ook ruimte voor humor en lachen. Grappige teksten kunnen een leuke toevoeging zijn aan een trouwceremonie, uitnodigingen, speeches of zelfs aan de trouwgeloften. In dit artikel zullen we een aantal grappige teksten trouwen in het Nederlands bespreken.

Grappige teksten voor trouwuitnodigingen

De trouwuitnodiging is het eerste wat gasten ontvangen en het is een geweldige manier om een glimlach op hun gezicht te toveren. Hier zijn een paar grappige teksten die je kunt gebruiken voor je trouwuitnodigingen:

 1. “We gaan trouwen! Bereid je voor op een dag vol liefde, lachen en gratis eten.”
 2. “Kom naar onze bruiloft en zie hoe twee mensen hun vrijheid opgeven voor een leven vol compromissen.”
 3. “We hebben besloten om voor altijd bij elkaar te blijven. We hopen dat je ons wilt vergezellen op onze grote dag en ons eraan herinnert waarom we deze beslissing hebben genomen.”
 4. “We hebben elkaar gevonden en we kunnen niet wachten om onze liefde te vieren. Kom en feest met ons mee!”

Grappige teksten voor trouwgeloften

De trouwgeloften zijn het moment waarop het bruidspaar hun liefde en toewijding aan elkaar uitspreekt. Het kan een emotioneel en serieus moment zijn, maar het kan ook een beetje humor bevatten. Hier zijn een paar grappige teksten die je kunt gebruiken in je trouwgeloften:

 1. “Ik beloof je dat ik altijd je sokken zal zoeken en je eraan zal herinneren waar je je sleutels hebt gelaten.”
 2. “Ik beloof je dat ik je nooit zal laten verhongeren, zelfs als ik alleen maar een ei kan koken.”
 3. “Ik beloof je dat ik altijd zal proberen om je grappen te begrijpen, zelfs als ze niet grappig zijn.”
 4. “Ik beloof je dat ik altijd zal proberen om de afstandsbediening met je te delen, zelfs als ik echt wil kijken naar mijn favoriete tv-programma.”

Grappige teksten voor speeches

Tijdens een bruiloft worden er vaak speeches gehouden door familieleden, vrienden of getuigen. Deze speeches kunnen serieus en emotioneel zijn, maar een beetje humor kan de sfeer luchtig houden. Hier zijn een paar grappige teksten die je kunt gebruiken in je speech:

 1. “Toen [bruid] en [bruidegom] me vroegen om een speech te houden, was ik een beetje nerveus. Maar toen besefte ik dat ik de perfecte persoon ben om te praten over hun liefde, omdat ik ze al jarenlang samen zie en ik kan bevestigen dat ze elkaar nog steeds niet zat zijn!”
 2. “Ik wil graag een toost uitbrengen op het bruidspaar. Moge jullie liefde net zo lang duren als de batterij van de telefoon van [bruid]!”
 3. “Ik heb [bruid] en [bruidegom] zien groeien als individuen en als koppel. Ze hebben bewezen dat liefde alles overwint, zelfs het feit dat [bruidegom] altijd zijn sokken laat slingeren!”
 4. “Laten we een toost uitbrengen op het bruidspaar en hopen dat hun huwelijk net zo succesvol zal zijn als hun pogingen om een Ikea-kast in elkaar te zetten!”

Grappige teksten kunnen een leuke en luchtige sfeer toevoegen aan een trouwceremonie. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen humor en respect, zodat iedereen kan genieten van de grappige momenten. Of je nu grappige teksten gebruikt in uitnodigingen, geloften of speeches, ze zullen zeker een glimlach op ieders gezicht toveren en de trouwdag nog specialer maken.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon