Gratis trouwen Deventer

Ben je van plan om te trouwen in Deventer, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan de ceremonie en de locatie? Dan is gratis trouwen in Deventer misschien wel iets voor jou! In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over gratis trouwen in Deventer, inclusief de voorwaarden, de locaties en de benodigde documenten.

Voorwaarden voor gratis trouwen in Deventer

Om gratis te kunnen trouwen in Deventer, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ten eerste moet minstens één van de partners in Deventer wonen. Daarnaast moet je beiden meerderjarig zijn en mag je niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Verder moet je ook geen bloedverwanten in de rechte lijn van elkaar zijn.

Daarnaast moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen en moet je een verklaring afleggen dat er geen belemmeringen zijn om te trouwen. Deze verklaring kun je afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Deventer.

Locaties voor gratis trouwen in Deventer

Deventer biedt verschillende locaties aan waar je gratis kunt trouwen. Een populaire optie is het historische stadhuis van Deventer. Dit prachtige gebouw uit de 16e eeuw is een officiële trouwlocatie en biedt een sfeervolle setting voor jullie huwelijksceremonie.

Een andere mogelijkheid is het Burgerweeshuis, een voormalig weeshuis dat nu dienst doet als cultureel centrum. Hier kun je niet alleen gratis trouwen, maar ook genieten van een unieke en artistieke omgeving.

Daarnaast zijn er nog andere locaties in Deventer waar je gratis kunt trouwen, zoals het Penninckshuis en de Lebuïnuskerk. Het is aan te raden om van tevoren contact op te nemen met de locatie van je keuze om de beschikbaarheid en eventuele kosten te bespreken.

Benodigde documenten

Om gratis te kunnen trouwen in Deventer, heb je enkele documenten nodig. Allereerst moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen, zoals een paspoort of een identiteitskaart. Daarnaast moet je een afschrift van je geboorteakte kunnen overleggen. Dit afschrift kun je opvragen bij de gemeente waar je geboren bent.

Als je eerder getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap hebt gehad, moet je ook een bewijs van ontbinding kunnen tonen. Dit kan een echtscheidingsakte of een akte van beëindiging van het partnerschap zijn.

Verder moet je ook een verklaring van geen bezwaar kunnen overleggen. Deze verklaring kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont. Hiermee verklaar je dat er geen belemmeringen zijn om te trouwen.

Conclusie

Gratis trouwen in Deventer is een goede optie voor stellen die willen besparen op de kosten van hun huwelijksceremonie. Door te voldoen aan de voorwaarden en de benodigde documenten te verzamelen, kun je genieten van een prachtige en betekenisvolle trouwdag in een van de mooie locaties die Deventer te bieden heeft.

Of je nu kiest voor het historische stadhuis, het Burgerweeshuis of een andere locatie, gratis trouwen in Deventer zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn. Vergeet niet om van tevoren contact op te nemen met de locatie van je keuze en alle benodigde documenten op tijd te regelen. Geniet van jullie speciale dag!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon