Gratis trouwen in Haarlem

Ben je van plan om te trouwen in Haarlem, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan de ceremonie en de locatie? Dan is gratis trouwen in Haarlem misschien wel iets voor jou! In dit artikel zullen we je alles vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden voor gratis trouwen in Haarlem.

Wat houdt gratis trouwen in?

Gratis trouwen houdt in dat je geen kosten hoeft te betalen voor de ceremonie en de locatie. Dit kan een goede optie zijn als je een klein budget hebt of als je liever geld wilt besparen voor andere aspecten van je bruiloft, zoals de receptie of de huwelijksreis.

In Haarlem zijn er verschillende mogelijkheden om gratis te trouwen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij het Stadhuis van Haarlem, waar je een eenvoudige ceremonie kunt hebben zonder extra kosten. Daarnaast zijn er ook andere locaties in Haarlem waar je gratis kunt trouwen, zoals het Trouwkerkje in Spaarndam.

Voorwaarden voor gratis trouwen in Haarlem

Hoewel gratis trouwen een aantrekkelijke optie kan zijn, zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. In Haarlem gelden de volgende voorwaarden voor gratis trouwen:

 • Je moet ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Haarlem.
 • Je moet minimaal twee weken van tevoren een melding van het voorgenomen huwelijk doen bij de gemeente.
 • Je moet beide meerderjarig zijn (18 jaar of ouder).
 • Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
 • Je moet getuigen meenemen naar de ceremonie. Dit kunnen familieleden of vrienden zijn, maar ze moeten wel meerderjarig zijn.

Het is belangrijk om te weten dat bij een gratis huwelijk de ceremonie vaak kort en eenvoudig is. Er is meestal geen ruimte voor persoonlijke toespraken of uitgebreide rituelen. Als je een uitgebreidere ceremonie wilt, kun je ervoor kiezen om te trouwen tegen betaling.

Hoe regel je gratis trouwen in Haarlem?

Als je wilt trouwen in Haarlem en gebruik wilt maken van de gratis optie, moet je een aantal stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat je voldoet aan de voorwaarden voor gratis trouwen in Haarlem.
 2. Maak een afspraak bij de gemeente Haarlem om een melding van het voorgenomen huwelijk te doen. Dit kan telefonisch of via de website van de gemeente.
 3. Neem de benodigde documenten mee naar de afspraak, zoals geldige identiteitsbewijzen en eventuele scheiding- of overlijdensaktes.
 4. Tijdens de afspraak zal de ambtenaar van de burgerlijke stand de melding van het voorgenomen huwelijk met jullie doornemen en eventuele vragen beantwoorden.
 5. Na de melding van het voorgenomen huwelijk ontvang je een bevestiging en kun je een afspraak maken voor de ceremonie.
 6. Tijdens de ceremonie zullen jullie elkaar het jawoord geven en de trouwakte ondertekenen in aanwezigheid van de getuigen.
 7. Na afloop van de ceremonie ontvang je een trouwboekje en een internationaal uittreksel van de trouwakte.

Let op: het kan zijn dat er momenteel beperkingen gelden vanwege de COVID-19 pandemie. Informeer daarom altijd bij de gemeente naar de actuele mogelijkheden en maatregelen.

Conclusie

Gratis trouwen in Haarlem is een goede optie als je wilt besparen op de kosten van je bruiloft. Met de juiste voorbereiding en het voldoen aan de voorwaarden, kun je een eenvoudige maar betekenisvolle ceremonie hebben zonder extra kosten. Neem contact op met de gemeente Haarlem voor meer informatie en om een afspraak te maken voor het gratis trouwen. Geniet van jullie speciale dag!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon