Harry en Meghan trouwen

Op 19 mei 2018 was het dan eindelijk zover: Prins Harry en Meghan Markle gaven elkaar het jawoord in een prachtige ceremonie in de St. George’s Chapel in Windsor Castle. Het huwelijk van de Britse prins en de Amerikaanse actrice was een waar sprookje dat de hele wereld in zijn greep hield. Hieronder volgt een uitgebreid verslag van deze bijzondere gebeurtenis.

De voorbereidingen

De voorbereidingen voor het huwelijk begonnen maanden van tevoren. Er moesten talloze beslissingen worden genomen, van de keuze van de locatie tot aan de gastenlijst. Harry en Meghan wilden een huwelijk dat zowel traditioneel als modern was, en dat was te zien in elk aspect van de ceremonie.

De St. George’s Chapel, waar het huwelijk plaatsvond, is een historische locatie die al eeuwenlang gebruikt wordt voor koninklijke huwelijken. Het is een prachtige kapel met een rijke geschiedenis, en het was dan ook een perfecte keuze voor Harry en Meghan. De kapel werd prachtig versierd met bloemen en andere decoraties, waardoor het een sprookjesachtige sfeer kreeg.

De gastenlijst was een mix van koninklijke familieleden, beroemdheden en goede vrienden van het paar. Onder de gasten bevonden zich onder andere de Britse koninklijke familie, waaronder koningin Elizabeth II, prins Charles en prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Ook waren er talloze beroemdheden aanwezig, zoals George en Amal Clooney, Oprah Winfrey en Serena Williams.

De ceremonie

De ceremonie begon met de aankomst van de gasten, die één voor één de kapel binnenkwamen. De bruidegom, Prins Harry, arriveerde samen met zijn broer, Prins William, die zijn getuige was. Meghan Markle arriveerde vervolgens in een prachtige trouwjurk, ontworpen door de Britse ontwerper Clare Waight Keller.

De ceremonie zelf was een mix van traditie en moderniteit. Er waren verschillende muzikale optredens, waaronder een prachtig koor dat het nummer “Stand by Me” zong. Ook waren er enkele speeches, waaronder een emotionele toespraak van Prins Charles, waarin hij zijn zoon Harry en zijn nieuwe schoondochter Meghan feliciteerde.

Een ander hoogtepunt van de ceremonie was het uitwisselen van de trouwgeloften. Harry en Meghan spraken hun liefde en toewijding aan elkaar uit, wat voor velen een ontroerend moment was. Na het uitwisselen van de ringen werden ze officieel uitgeroepen tot man en vrouw.

De receptie

Na de ceremonie was het tijd voor de receptie, die plaatsvond in St. George’s Hall, een prachtige zaal in Windsor Castle. Hier werden de gasten getrakteerd op een heerlijk diner en verschillende speeches. Ook was er volop gelegenheid om te dansen en te feesten, en het was dan ook een vrolijke en feestelijke avond.

Een ander hoogtepunt van de receptie was de bruidstaart. Harry en Meghan kozen voor een prachtige citroen- en vlierbloesemtaart, die werd gemaakt door de Britse banketbakker Claire Ptak. De taart was niet alleen heerlijk, maar ook prachtig versierd met bloemen en fruit.

De betekenis van het huwelijk

Het huwelijk van Harry en Meghan had niet alleen een symbolische betekenis voor het paar zelf, maar ook voor de rest van de wereld. Meghan Markle is namelijk de eerste Amerikaanse burger die trouwt met een Britse prins, en daarnaast heeft ze een Afro-Amerikaanse achtergrond. Dit maakte het huwelijk een belangrijk moment voor diversiteit en inclusiviteit.

Harry en Meghan hebben zich altijd ingezet voor goede doelen en maatschappelijke kwesties, en ook op hun huwelijksdag wilden ze hier aandacht aan besteden. Zo kozen ze ervoor om geen cadeaus te ontvangen, maar vroegen ze hun gasten om een donatie te doen aan een van de zeven door hen gekozen goede doelen.

Al met al was het huwelijk van Harry en Meghan een bijzondere gebeurtenis die de wereld in zijn greep hield. Het was een mix van traditie en moderniteit, en het bracht een boodschap van liefde, diversiteit en inclusiviteit. Het paar straalde van geluk en de hele wereld vierde met hen mee. Het huwelijk zal dan ook nog lang herinnerd worden als een van de meest memorabele koninklijke huwelijken aller tijden.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon