Kasteel De Schaffelaar Trouwen

Kasteel De Schaffelaar Trouwen

Kasteel De Schaffelaar is een prachtige locatie om te trouwen. Het kasteel, gelegen in Barneveld, is een populaire keuze voor stellen die op zoek zijn naar een romantische en sprookjesachtige setting voor hun bruiloft. Met zijn historische charme en idyllische omgeving biedt het kasteel de perfecte ambiance voor een onvergetelijke trouwdag.

De geschiedenis van Kasteel De Schaffelaar

Kasteel De Schaffelaar dateert uit de 19e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als buitenverblijf voor de welvarende familie Van Schaffelaar. Het imposante gebouw is ontworpen in neogotische stijl en wordt gekenmerkt door zijn torentjes, kantelen en prachtige gevels.

Naast zijn architectonische schoonheid heeft Kasteel De Schaffelaar ook een bijzondere betekenis in de Nederlandse geschiedenis. Het kasteel diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als onderduikadres voor Joodse onderduikers. Deze historische achtergrond geeft het kasteel een extra dimensie en maakt het een unieke trouwlocatie.

De trouwlocaties binnen Kasteel De Schaffelaar

Kasteel De Schaffelaar biedt verschillende trouwlocaties binnen het kasteel zelf. Stellen kunnen ervoor kiezen om elkaar het jawoord te geven in de prachtige trouwzaal, die is gedecoreerd met historische elementen en een indrukwekkend plafond. Deze zaal ademt een sfeer van grandeur en is perfect voor een ceremonie met veel gasten.

Voor intiemere bruiloften is er ook de mogelijkheid om te trouwen in de sfeervolle bibliotheek van het kasteel. Deze ruimte straalt warmte en gezelligheid uit en is ideaal voor stellen die een kleinschalige bruiloft willen organiseren.

Daarnaast biedt Kasteel De Schaffelaar ook de optie om buiten te trouwen in de prachtige kasteeltuin. Met zijn weelderige groen, bloeiende bloemen en romantische fontein is de tuin een betoverende setting voor een huwelijksceremonie in de open lucht.

De mogelijkheden voor de receptie en het feest

Na de ceremonie kunnen stellen en hun gasten genieten van een feestelijke receptie en een spetterend avondfeest. Kasteel De Schaffelaar biedt verschillende ruimtes voor deze gelegenheden, waaronder de sfeervolle balzaal en de gezellige bar. Deze ruimtes kunnen naar wens worden ingericht en gedecoreerd om de gewenste sfeer te creëren.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een tent te plaatsen in de kasteeltuin, zodat ook buiten een feestelijke ambiance kan worden gecreëerd. Met de juiste verlichting en decoratie kan de tuin worden omgetoverd tot een magische feestlocatie.

De catering en andere services

Kasteel De Schaffelaar werkt samen met ervaren cateraars die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van bruiloften. Stellen kunnen kiezen uit een breed scala aan culinaire opties, variërend van een uitgebreid diner tot een informele barbecue. Het ervaren personeel zorgt ervoor dat het eten en drinken perfect aansluit bij de wensen van het bruidspaar en hun gasten.

Naast catering biedt Kasteel De Schaffelaar ook andere services om de trouwdag tot in de puntjes te verzorgen. Denk hierbij aan professionele fotografie, bloemendecoraties, muziek en entertainment. Het ervaren team van het kasteel staat klaar om te helpen bij het plannen en organiseren van alle aspecten van de bruiloft, zodat het bruidspaar zich volledig kan focussen op het genieten van hun speciale dag.

Conclusie

Kasteel De Schaffelaar is een betoverende trouwlocatie met een rijke geschiedenis en een romantische ambiance. Met zijn diverse trouwlocaties, mogelijkheden voor recepties en feesten, en uitgebreide catering- en serviceopties, biedt het kasteel alles wat nodig is voor een onvergetelijke bruiloft. Of je nu droomt van een grootschalige ceremonie in de trouwzaal, een intieme bruiloft in de bibliotheek of een romantische buitenbruiloft in de kasteeltuin, Kasteel De Schaffelaar heeft voor elk bruidspaar iets te bieden. Laat je betoveren door de prachtige omgeving en de historische charme van dit bijzondere kasteel en maak van je trouwdag een sprookje dat nog lang in je herinnering zal voortleven.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon