Orangerie Trouwen

Orangerie Trouwen

Een orangerie trouwen is een droom die werkelijkheid kan worden voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en romantische locatie voor hun bruiloft. Met zijn prachtige architectuur en weelderige groene omgeving biedt een orangerie de perfecte setting voor een onvergetelijke trouwdag.

Wat is een orangerie?

Een orangerie is een gebouw dat oorspronkelijk werd gebruikt om citrusbomen te beschermen tegen de kou tijdens de wintermaanden. Deze elegante constructies werden vaak gebouwd in de tuinen van kastelen en landhuizen. Tegenwoordig worden orangerieën vaak omgebouwd tot evenementenlocaties, waaronder trouwlocaties, vanwege hun charmante en romantische uitstraling.

Voordelen van een orangerie trouwen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een orangerie als trouwlocatie:

 • Sfeer: Een orangerie straalt een romantische en intieme sfeer uit, waardoor het de ideale setting is voor een bruiloft. De combinatie van het natuurlijke licht dat door de grote ramen naar binnen valt en de weelderige groene omgeving creëert een betoverende ambiance.
 • Flexibiliteit: Orangerieën bieden vaak verschillende ruimtes die kunnen worden aangepast aan de behoeften van het bruidspaar. Of je nu een intieme ceremonie wilt houden of een groots feest wilt geven, er is altijd een geschikte ruimte beschikbaar.
 • Weerbestendig: Een orangerie biedt bescherming tegen onvoorspelbaar weer. Of het nu regent of de zon schijnt, je kunt er zeker van zijn dat je bruiloft probleemloos kan doorgaan.
 • Fotogeniek: De prachtige architectuur en groene omgeving van een orangerie zorgen voor een adembenemend decor voor trouwfoto’s. Of je nu binnen of buiten foto’s wilt maken, er zijn talloze mogelijkheden voor prachtige plaatjes.

Planning van een orangerie bruiloft

Het plannen van een orangerie bruiloft vereist enige voorbereiding. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te volgen:

 1. Budget: Bepaal je budget en bespreek dit met de orangerie. Zo kunnen zij je helpen bij het vinden van de beste opties binnen jouw financiële mogelijkheden.
 2. Datum en tijd: Kies een geschikte datum en tijd voor je bruiloft en reserveer deze bij de orangerie. Populaire trouwlocaties kunnen snel volgeboekt zijn, dus het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te regelen.
 3. Catering: Bespreek de cateringmogelijkheden met de orangerie. Veel orangerieën werken samen met professionele cateraars die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van bruiloften.
 4. Decoraties: Overleg met de orangerie over de mogelijkheden voor decoraties. Vaak hebben ze ervaring met het aankleden van de ruimte en kunnen ze je suggesties geven die passen bij de stijl van de orangerie.
 5. Vergunningen: Controleer of er eventuele vergunningen nodig zijn voor je bruiloft, zoals een vergunning voor het afspelen van muziek of het schenken van alcohol. De orangerie kan je hierbij helpen en je informeren over de vereisten.

Orangerieën in Nederland

In Nederland zijn er verschillende prachtige orangerieën waar je kunt trouwen. Hier zijn enkele populaire locaties:

 • Oranjerie Hydepark: Gelegen in Doorn, biedt deze orangerie een adembenemend uitzicht op de omliggende tuinen en vijvers. Met zijn elegante interieur en idyllische omgeving is het een perfecte keuze voor een romantische bruiloft.
 • Oranjerie Groot Warnsborn: Deze orangerie, gelegen in Arnhem, is omgeven door een prachtig landgoed en biedt een combinatie van historische charme en moderne faciliteiten. Het is een ideale locatie voor zowel intieme ceremonies als grotere recepties.
 • Oranjerie Elswout: Gelegen in Overveen, is deze orangerie omringd door een betoverend park en biedt het een idyllische setting voor een romantische bruiloft. Met zijn sierlijke architectuur en weelderige groene omgeving is het een populaire keuze onder bruidsparen.

Conclusie

Een orangerie trouwen biedt stellen de mogelijkheid om hun speciale dag door te brengen in een betoverende en romantische omgeving. Met zijn elegante architectuur, natuurlijke lichtinval en weelderige groene omgeving is een orangerie de perfecte keuze voor een onvergetelijke bruiloft. Door de flexibiliteit, weerbestendigheid en fotogenieke eigenschappen van orangerieën, kunnen bruidsparen genieten van een zorgeloze en sfeervolle trouwdag. Met de juiste planning en voorbereiding kan een orangerie bruiloft een droombruiloft worden die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon