Prieel Trouwen

Prieel Trouwen

Prieel trouwen is een populaire keuze geworden voor stellen die op zoek zijn naar een romantische en intieme setting voor hun bruiloft. Een prieel is een prachtige constructie, meestal gemaakt van hout, die dient als een soort tuinhuisje of overdekte plek in de buitenlucht. Het biedt een sfeervolle locatie voor het uitwisselen van geloften en het vieren van de liefde.

Waarom kiezen voor prieel trouwen?

Er zijn verschillende redenen waarom stellen ervoor kiezen om in een prieel te trouwen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Intimiteit: Een prieel biedt een intieme setting voor het uitwisselen van geloften. Het creëert een gevoel van privacy en maakt de ceremonie extra speciaal.
 • Natuurlijke omgeving: Trouwen in een prieel betekent trouwen in de natuur. Het biedt een prachtig uitzicht op de omringende tuin, het bos of het strand, afhankelijk van de locatie van het prieel.
 • Romantiek: Een prieel straalt romantiek uit. Het is een idyllische setting die perfect is voor het vieren van de liefde tussen twee mensen.
 • Flexibiliteit: Prieel trouwen biedt veel flexibiliteit als het gaat om decoratie en thema. Je kunt het prieel versieren met bloemen, stoffen, verlichting en andere elementen die passen bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.
 • Weerbestendigheid: Een prieel biedt bescherming tegen onvoorspelbaar weer. Of het nu regent of de zon schijnt, je kunt er zeker van zijn dat je bruiloft soepel verloopt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer.

Locaties voor prieel trouwen

Er zijn tal van prachtige locaties waar je kunt kiezen voor prieel trouwen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Tuin: Trouwen in een prachtig aangelegde tuin met een prieel als middelpunt is een droom die uitkomt voor veel stellen. De weelderige groene omgeving en de geurige bloemen zorgen voor een betoverende sfeer.
 2. Strand: Een prieel op het strand is perfect voor stellen die van de zee en het zand houden. Het geluid van de golven op de achtergrond en de zachte bries zorgen voor een romantische en ontspannen sfeer.
 3. Bos: Trouwen in een prieel in het bos is ideaal voor stellen die van de natuur houden. De rustige omgeving en het geluid van fluitende vogels creëren een magische sfeer.
 4. Landgoed: Veel landgoederen en landhuizen bieden prachtige prieellocaties. Deze elegante en historische settings voegen een vleugje grandeur toe aan je bruiloft.

Decoratie voor prieel trouwen

De decoratie van het prieel speelt een belangrijke rol bij het creëren van de gewenste sfeer voor je bruiloft. Hier zijn enkele ideeën voor prieeldecoratie:

 • Bloemen: Bloemen zijn een essentieel onderdeel van prieeldecoratie. Je kunt kiezen voor verse bloemen die passen bij je kleurenschema en thema. Denk aan romantische rozen, kleurrijke tulpen of delicate orchideeën.
 • Stoffen: Het gebruik van stoffen zoals chiffon, tule of zijde kan een romantische en dromerige sfeer creëren. Je kunt de stoffen rond het prieel draperen of ze laten wapperen in de wind.
 • Verlichting: Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer. Je kunt kiezen voor sfeervolle lantaarns, twinkle lights of kaarsen om het prieel te verlichten.
 • Accessoires: Voeg persoonlijke touch toe aan het prieel met accessoires zoals linten, kussens, foto’s of andere decoratieve items die passen bij je stijl.

Prieel trouwen: Tips en overwegingen

Als je overweegt om in een prieel te trouwen, zijn hier enkele tips en overwegingen om rekening mee te houden:

 • Weerplan: Hoewel een prieel bescherming biedt tegen weersomstandigheden, is het belangrijk om een weerplan te hebben voor het geval dat. Zorg ervoor dat je een alternatieve binnenlocatie hebt voor het geval het weer niet meewerkt.
 • Capaciteit: Controleer de capaciteit van het prieel om ervoor te zorgen dat het voldoende ruimte biedt voor jou en je gasten. Houd ook rekening met eventuele extra ruimte die je nodig hebt voor een ceremonieopstelling, stoelen en andere benodigdheden.
 • Vergunningen: Informeer bij de locatie of er vergunningen nodig zijn voor het opzetten van een prieel. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren en toestemmingen hebt voordat je je bruiloft plant.
 • Comfort: Zorg ervoor dat je gasten comfortabel kunnen zitten tijdens de ceremonie. Overweeg het huren van stoelen of het plaatsen van kussens op de zitplaatsen.
 • Verlichting en geluid: Controleer of er voldoende verlichting en geluidsvoorzieningen zijn op de locatie. Je wilt ervoor zorgen dat je goed zichtbaar en verstaanbaar bent tijdens de ceremonie.

Prieel trouwen biedt een unieke en romantische ervaring voor stellen die op zoek zijn naar een intieme en sfeervolle bruiloft. Met de juiste decoratie en planning kan een prieel de perfecte setting zijn voor het vieren van jullie liefde en het creëren van blijvende herinneringen.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon