Stadhuis Rotterdam Trouwen

Het stadhuis van Rotterdam is een populaire trouwlocatie voor stellen die in het huwelijksbootje willen stappen. Met zijn prachtige architectuur en historische betekenis biedt het stadhuis een unieke en romantische setting voor een onvergetelijke bruiloft. Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie of een grootschalige viering, het stadhuis van Rotterdam heeft voor elk wat wils.

De geschiedenis van het stadhuis van Rotterdam

Het stadhuis van Rotterdam, ook wel bekend als het Stadhuis op de Coolsingel, is een van de meest iconische gebouwen in de stad. Het werd gebouwd in de jaren 1914-1920 en is ontworpen door de architect Henri Evers. Het stadhuis is een voorbeeld van de neorenaissancestijl en heeft een imposante gevel met prachtige details.

Naast zijn architectonische schoonheid heeft het stadhuis ook een rijke geschiedenis. Het heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wederopbouw van Rotterdam. Het stadhuis is een symbool van veerkracht en hoop voor de stad en zijn inwoners.

Trouwen in het stadhuis van Rotterdam

Het stadhuis van Rotterdam is een officiële trouwlocatie en biedt verschillende mogelijkheden voor het voltrekken van het huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in een van de prachtige trouwzalen of een grootschalige viering in de Burgerzaal, het stadhuis heeft voor elk wat wils.

De trouwzalen in het stadhuis zijn stijlvol en sfeervol ingericht en bieden een romantische setting voor het jawoord. De Burgerzaal is de grootste zaal in het stadhuis en biedt plaats aan maximaal 500 gasten. Deze zaal is perfect voor stellen die groots willen uitpakken en hun bruiloft willen vieren met familie en vrienden.

Naast de trouwzalen biedt het stadhuis ook de mogelijkheid om buiten te trouwen. Het stadhuis heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van een openluchtceremonie. Dit is vooral populair in de zomermaanden, wanneer het weer het toelaat.

De voordelen van trouwen in het stadhuis van Rotterdam

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het trouwen in het stadhuis van Rotterdam. Ten eerste is het stadhuis een officiële trouwlocatie, wat betekent dat je huwelijk rechtsgeldig is. Je hoeft dus geen aparte locatie te zoeken om je huwelijk te laten registreren.

Ten tweede biedt het stadhuis van Rotterdam een prachtige en historische setting voor je bruiloft. De architectuur en ambiance van het stadhuis zorgen voor een unieke en romantische sfeer. Je kunt er zeker van zijn dat je trouwfoto’s er prachtig uit zullen zien.

Ten derde biedt het stadhuis van Rotterdam verschillende mogelijkheden voor het voltrekken van het huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in een van de trouwzalen of een grootschalige viering in de Burgerzaal, het stadhuis heeft voor elk wat wils.

Praktische informatie

Als je wilt trouwen in het stadhuis van Rotterdam, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je een afspraak maken met de gemeente Rotterdam om je huwelijk te plannen. Dit kan online of telefonisch worden gedaan.

Ten tweede moet je bepaalde documenten overleggen, zoals een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van huwelijksbevoegdheid. Deze documenten moeten worden ingediend bij de gemeente Rotterdam voordat je huwelijk kan worden voltrokken.

Ten derde moet je rekening houden met de kosten van het trouwen in het stadhuis van Rotterdam. De tarieven variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip van de ceremonie. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Rotterdam voor de meest actuele tarieven.

Conclusie

Het stadhuis van Rotterdam is een prachtige trouwlocatie met een rijke geschiedenis en een unieke architectuur. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in een van de trouwzalen of een grootschalige viering in de Burgerzaal, het stadhuis biedt voor elk wat wils. Met zijn romantische setting en historische betekenis is het stadhuis van Rotterdam de perfecte plek om je huwelijk te vieren.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon