Trouwen Dordrecht

Trouwen Dordrecht

Als je op zoek bent naar een romantische en historische locatie om te trouwen, dan is Dordrecht de perfecte keuze. Trouwen in Dordrecht biedt een unieke ervaring, omringd door prachtige architectuur, schilderachtige grachten en een rijke geschiedenis. Of je nu een intieme ceremonie wilt of een grootschalig evenement, Dordrecht heeft voor elk bruidspaar iets te bieden.

Waarom trouwen in Dordrecht?

Er zijn tal van redenen waarom Dordrecht een populaire trouwbestemming is. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

 • Historische charme: Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. De stad ademt historische charme uit met zijn prachtige oude gebouwen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Het is de perfecte achtergrond voor je trouwfoto’s.
 • Prachtige locaties: Dordrecht heeft een breed scala aan prachtige trouwlocaties om uit te kiezen. Of je nu droomt van een ceremonie in een historisch stadhuis, een idyllische tuin of een sfeervolle kerk, Dordrecht heeft het allemaal. Enkele populaire trouwlocaties zijn het Stadhuis van Dordrecht, Villa Augustus en de Grote Kerk.
 • Natuurschoon: Dordrecht is omgeven door prachtige natuur, waaronder de Biesbosch, een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa. Je kunt ervoor kiezen om je trouwfoto’s te laten maken te midden van groene velden, pittoreske rivieren en adembenemende landschappen.
 • Culturele diversiteit: Dordrecht staat bekend om zijn diverse culturele scene. Naast de vele historische bezienswaardigheden, biedt de stad ook een breed scala aan kunstgalerijen, musea en theaters. Je kunt je trouwdag combineren met een cultureel uitstapje voor een onvergetelijke ervaring.

Trouwleveranciers in Dordrecht

Als je gaat trouwen in Dordrecht, zijn er tal van trouwleveranciers die je kunnen helpen om je droombruiloft werkelijkheid te maken. Hier zijn enkele belangrijke trouwleveranciers in Dordrecht:

 • Trouwlocaties: Dordrecht heeft een breed scala aan trouwlocaties, variërend van historische gebouwen tot moderne hotels. Enkele populaire trouwlocaties zijn Het Hof van Nederland, Villa Augustus en Het Magazijn.
 • Fotografen: Een professionele fotograaf kan je trouwdag vastleggen op een manier die je voor altijd zult koesteren. Enkele gerenommeerde trouwfotografen in Dordrecht zijn Studio Damon, Fotografie Ingeborg van Bruggen en Fotostudio Enjoy.
 • Catering: Of je nu kiest voor een traditioneel diner of een informele buffetstijl, er zijn tal van cateraars in Dordrecht die heerlijke gerechten kunnen verzorgen. Enkele bekende cateraars zijn De Smaakcateraar, De Buffetten Boer en De Mobiele Kok.
 • Bloemisten: Bloemen spelen een belangrijke rol bij bruiloften en kunnen de sfeer van je trouwdag versterken. Enkele gerenommeerde bloemisten in Dordrecht zijn Bloemisterij De Nobel, Bloemenhuis Dordrecht en Bloem & Groen.

Trouwtradities in Dordrecht

Dordrecht heeft enkele unieke trouwtradities die je bruiloft een speciaal tintje kunnen geven. Hier zijn enkele traditionele elementen die je kunt overwegen:

 • Bruidssuikers: Het is gebruikelijk om bruidssuikers uit te delen aan de gasten als bedankje voor hun aanwezigheid. Deze suikers zijn vaak verpakt in kleine zakjes en symboliseren zoetheid en geluk.
 • Bruidstaart: Een bruidstaart is een onmisbaar onderdeel van elke bruiloft. In Dordrecht worden bruidstaarten vaak versierd met bloemen en fruit, wat een extra vleugje kleur en smaak toevoegt.
 • Polterabend: Voorafgaand aan de bruiloft kan er een Polterabend plaatsvinden, waarbij vrienden en familie samenkomen om porselein te breken. Dit symboliseert het breken van het oude en het verwelkomen van het nieuwe in het leven van het bruidspaar.
 • Bruidspaar op de fiets: Het is een traditie dat het bruidspaar na de ceremonie samen op een versierde fiets door de stad rijdt. Dit symboliseert hun eerste rit als getrouwd stel en wordt vaak gevolgd door een feestelijke optocht.

Of je nu een inwoner van Dordrecht bent of van buiten de stad komt, trouwen in Dordrecht biedt een unieke en betoverende ervaring. Met zijn historische charme, prachtige locaties en diverse trouwleveranciers is Dordrecht de ideale plek om je liefde te vieren en de start van een nieuw hoofdstuk in je leven te markeren.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon