Trouwen Gemeente Alkmaar

Trouwen Gemeente Alkmaar

Als je van plan bent om te trouwen in de prachtige stad Alkmaar, ben je bij de gemeente Alkmaar aan het juiste adres. De gemeente Alkmaar biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in het historische stadhuis of een grootschalige viering in een van de sfeervolle trouwlocaties, Alkmaar heeft voor ieder wat wils.

Trouwlocaties in Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een divers aanbod aan trouwlocaties waar je je huwelijk kunt laten voltrekken. Enkele populaire trouwlocaties in Alkmaar zijn:

 • Het Stadhuis: Het historische stadhuis van Alkmaar is een prachtige locatie voor een romantische huwelijksceremonie. Met zijn karakteristieke gevel en sfeervolle interieur zorgt het stadhuis voor een unieke trouwervaring.
 • De Grote Kerk: Deze imposante kerk biedt een indrukwekkende setting voor een huwelijksceremonie. Met zijn hoge plafonds en prachtige glas-in-loodramen creëert de Grote Kerk een bijzondere sfeer.
 • Het Kruithuisje: Dit charmante monumentale pand aan de grachten van Alkmaar is een intieme trouwlocatie. Met zijn pittoreske uitstraling en romantische ambiance is het Kruithuisje perfect voor een kleinschalige bruiloft.
 • De Waag: Als je op zoek bent naar een unieke trouwlocatie, is de Waag een uitstekende keuze. Dit historische gebouw, ooit gebruikt als weeghuis, biedt een prachtige omgeving voor een onvergetelijke huwelijksceremonie.

Huwelijksvoltrekking in Alkmaar

Om te trouwen in de gemeente Alkmaar moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn en mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Daarnaast moet je een melding van het voorgenomen huwelijk doen bij de gemeente Alkmaar.

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden op een door jou gekozen trouwlocatie in Alkmaar. Je kunt ervoor kiezen om de ceremonie te laten voltrekken door een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Alkmaar, maar het is ook mogelijk om een eigen trouwambtenaar in te schakelen. Deze trouwambtenaar moet wel beëdigd zijn door de gemeente Alkmaar.

Tijdens de huwelijksceremonie worden de huwelijksgeloften uitgesproken en de trouwakte ondertekend. Na afloop van de ceremonie ontvang je een trouwboekje als bewijs van jullie huwelijk. Dit trouwboekje kun je gebruiken om bijvoorbeeld je achternaam te wijzigen.

Trouwfoto’s in Alkmaar

Alkmaar biedt talloze prachtige locaties voor het maken van trouwfoto’s. Na de huwelijksceremonie kun je samen met de fotograaf op pad gaan om de mooiste plekjes van Alkmaar te ontdekken. Enkele populaire locaties voor trouwfoto’s in Alkmaar zijn:

 • De Molen van Piet: Deze karakteristieke molen aan de rand van Alkmaar biedt een pittoreske achtergrond voor romantische trouwfoto’s.
 • De Grachten: De grachten van Alkmaar met hun historische panden en bruggetjes zorgen voor een sfeervolle setting voor trouwfoto’s.
 • Het Waagplein: Dit levendige plein met zijn gezellige terrassen en het standbeeld van Kaasdragers is een populaire locatie voor trouwfoto’s.
 • Het Alkmaardermeer: Als je van water houdt, is het Alkmaardermeer een prachtige plek voor trouwfoto’s. Met zijn weidse uitzichten en groene oevers biedt het meer een rustige en natuurlijke omgeving.

Feestlocaties in Alkmaar

Na de huwelijksceremonie is het tijd om te feesten! Alkmaar heeft verschillende feestlocaties waar je een onvergetelijk trouwfeest kunt vieren. Enkele populaire feestlocaties in Alkmaar zijn:

 • De Grote Sint Laurenskerk: Deze prachtige kerk kan worden omgetoverd tot een sfeervolle feestlocatie. Met zijn hoge plafonds en historische elementen zorgt de Grote Sint Laurenskerk voor een unieke feestervaring.
 • De Koningklijke Harmonie: Deze voormalige concertzaal biedt een stijlvolle en elegante setting voor een trouwfeest. Met zijn mooie interieur en goede akoestiek is de Koningklijke Harmonie een uitstekende keuze.
 • De Strandpaviljoens: Als je droomt van een trouwfeest aan het strand, zijn de strandpaviljoens in de omgeving van Alkmaar perfect. Met uitzicht op zee en het geluid van de golven op de achtergrond zorgen de strandpaviljoens voor een ontspannen en feestelijke sfeer.
 • De Stadsschouwburg: Deze historische schouwburg biedt verschillende zalen die geschikt zijn voor een trouwfeest. Met zijn prachtige architectuur en professionele faciliteiten is de Stadsschouwburg een ideale feestlocatie.

Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in het historische stadhuis, een romantische huwelijksceremonie in de Grote Kerk of een grootschalig trouwfeest in een van de feestlocaties, trouwen in de gemeente Alkmaar is een bijzondere ervaring. Met zijn prachtige trouwlocaties, fotogenieke plekjes en sfeervolle feestlocaties biedt Alkmaar alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke bruiloft.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon