Trouwen in de gemeente Breda

Als je gaat trouwen in de gemeente Breda, dan ben je verzekerd van een prachtige en romantische locatie voor jullie speciale dag. Breda is een stad met een rijke geschiedenis en heeft veel te bieden voor bruidsparen die op zoek zijn naar een unieke trouwlocatie. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over trouwen in de gemeente Breda, inclusief de verschillende trouwlocaties, de benodigde documenten en de kosten.

Trouwlocaties in Breda

De gemeente Breda heeft een breed scala aan trouwlocaties waar je uit kunt kiezen. Of je nu droomt van een intieme ceremonie in een historisch pand of een groots feest in een moderne evenementenlocatie, Breda heeft voor elk wat wils.

Enkele populaire trouwlocaties in Breda zijn:

  • Kasteel Bouvigne: Dit prachtige kasteel, omgeven door een sprookjesachtige tuin, is een populaire keuze voor bruidsparen die op zoek zijn naar een romantische trouwlocatie.
  • Grote Kerk: Deze imposante kerk is een van de meest iconische gebouwen van Breda en biedt een indrukwekkende setting voor jullie huwelijksceremonie.
  • Hotel Nassau Breda: Dit luxe hotel, gevestigd in een voormalig klooster, combineert historische charme met moderne faciliteiten en is een ideale locatie voor een stijlvolle bruiloft.
  • Chassé Theater: Als je op zoek bent naar een eigentijdse trouwlocatie, dan is het Chassé Theater een uitstekende keuze. Dit theater biedt verschillende zalen en mogelijkheden voor een onvergetelijke bruiloft.

Benodigde documenten

Voordat je kunt trouwen in de gemeente Breda, zijn er enkele documenten die je moet regelen. Allereerst moet je een geldig legitimatiebewijs hebben, zoals een paspoort of identiteitskaart. Daarnaast moet je een afspraak maken bij de gemeente om jullie voorgenomen huwelijk aan te geven.

Tijdens deze afspraak moet je ook een aantal andere documenten overleggen, waaronder:

  • Geboorteakte: Een officieel document waaruit blijkt dat je bent geboren.
  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid: Dit document kun je aanvragen bij de gemeente waar je bent geboren of woont. Hiermee verklaar je dat je vrij bent om te trouwen.
  • Eventuele echtscheidingspapieren: Als je eerder getrouwd bent geweest en gescheiden, moet je de echtscheidingspapieren overleggen.

Zorg ervoor dat je deze documenten tijdig regelt, zodat je geen vertraging oploopt bij het plannen van jullie bruiloft.

Kosten

De kosten voor het trouwen in de gemeente Breda kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst zijn er kosten verbonden aan het reserveren van de trouwlocatie. De prijzen hiervoor verschillen per locatie en kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan de huwelijksvoltrekking zelf. De gemeente Breda hanteert hiervoor een vast tarief, dat je kunt vinden op hun website. Dit tarief omvat onder andere de kosten voor de trouwambtenaar en het trouwboekje.

Verder kunnen er nog extra kosten zijn, zoals de kosten voor het regelen van de benodigde documenten en eventuele kosten voor catering en decoratie op de trouwlocatie.

Conclusie

Trouwen in de gemeente Breda is een geweldige keuze voor bruidsparen die op zoek zijn naar een bijzondere en romantische trouwlocatie. Met een breed scala aan trouwlocaties, variërend van historische panden tot moderne evenementenlocaties, is er voor elk wat wils.

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten op tijd regelt en houd rekening met de kosten die verbonden zijn aan het trouwen in Breda. Met de juiste voorbereiding en planning kan jullie trouwdag in de gemeente Breda een onvergetelijke ervaring worden.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon