Trouwen Gemeente Delft

Trouwen Gemeente Delft

Als je van plan bent om te trouwen in de prachtige stad Delft, ben je bij de gemeente Delft aan het juiste adres. Delft is een populaire trouwlocatie vanwege zijn historische charme en romantische sfeer. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over trouwen in de gemeente Delft.

Trouwlocaties in Delft

De gemeente Delft biedt verschillende trouwlocaties waar je je huwelijksceremonie kunt houden. Enkele populaire locaties zijn:

 • Het Stadhuis van Delft: Het historische stadhuis van Delft is een prachtige locatie voor een huwelijksceremonie. Met zijn indrukwekkende architectuur en sfeervolle interieur zorgt het stadhuis voor een onvergetelijke trouwervaring.
 • De Oude Kerk: Deze eeuwenoude kerk is een van de meest iconische gebouwen in Delft. Met zijn imposante toren en prachtige glas-in-loodramen is de Oude Kerk een romantische setting voor een huwelijksceremonie.
 • Het Prinsenhof: Het Prinsenhof is een voormalig klooster en paleis in Delft. Deze historische locatie biedt een unieke en sfeervolle omgeving voor een huwelijksceremonie.

Huwelijksvoorwaarden en documenten

Voordat je kunt trouwen in de gemeente Delft, zijn er enkele huwelijksvoorwaarden en documenten die je moet regelen. Hier zijn de belangrijkste vereisten:

 • Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om te kunnen trouwen in de gemeente Delft. Als je jonger bent, heb je toestemming nodig van de rechter.
 • Identificatie: Zowel jij als je partner moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen, zoals een paspoort of identiteitskaart.
 • Ondertrouw: Voordat je kunt trouwen, moet je je laten registreren bij de gemeente. Dit wordt ook wel ondertrouw genoemd. Tijdens de ondertrouw worden jullie persoonlijke gegevens vastgelegd en worden eventuele huwelijksvoorwaarden besproken.
 • Getuigen: Bij de huwelijksceremonie moeten minimaal twee en maximaal vier getuigen aanwezig zijn. Deze getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.

Trouwambtenaren

De gemeente Delft heeft ervaren trouwambtenaren die de huwelijksceremonie leiden. Je kunt zelf een trouwambtenaar kiezen uit een lijst met beschikbare ambtenaren. Het is ook mogelijk om een eigen trouwambtenaar mee te nemen, mits deze persoon is benoemd door de gemeente Delft.

Trouwfoto’s en video’s

Het maken van trouwfoto’s en video’s is een belangrijk onderdeel van je trouwdag. In Delft zijn er tal van prachtige locaties waar je mooie foto’s kunt maken. Enkele populaire plekken zijn:

 • De Oude Delft: Deze gracht is omgeven door historische gebouwen en biedt een pittoresk decor voor trouwfoto’s.
 • Het Agathaplein: Dit plein heeft een charmante uitstraling en is ideaal voor romantische foto’s.
 • Het Prinsenhof: De tuinen van het Prinsenhof zijn perfect voor het maken van sfeervolle trouwfoto’s.

Trouwvervoer

Om je trouwdag extra speciaal te maken, kun je kiezen voor bijzonder trouwvervoer. In Delft zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals:

 • Een klassieke trouwauto: Huur een prachtige oldtimer om in stijl naar je trouwlocatie te rijden.
 • Een koets: Maak een sprookjesachtige entree in een elegante koets, getrokken door paarden.
 • Een boot: Als je trouwt op een locatie aan het water, kun je ervoor kiezen om per boot te arriveren.

Trouwfeest en receptie

Na de huwelijksceremonie is het tijd om te genieten van een feestelijke receptie en trouwfeest. In Delft zijn er verschillende locaties waar je een onvergetelijk feest kunt vieren. Enkele mogelijkheden zijn:

 • Restaurant: Veel restaurants in Delft bieden de mogelijkheid om je trouwfeest te organiseren. Geniet van een heerlijk diner en dans de hele avond op de dansvloer.
 • Partycentrum: Er zijn diverse partycentra in Delft die geschikt zijn voor grote trouwfeesten. Deze locaties hebben vaak alle faciliteiten die je nodig hebt voor een geslaagd feest.
 • Hotel: Als je gasten van buiten de stad hebt, is het handig om een hotel te kiezen als trouwlocatie. Zo kunnen je gasten na het feest direct in het hotel overnachten.

Conclusie

Trouwen in de gemeente Delft is een geweldige keuze voor stellen die op zoek zijn naar een romantische en historische trouwlocatie. Met zijn prachtige trouwlocaties, ervaren trouwambtenaren en tal van mogelijkheden voor trouwfoto’s en trouwvervoer, biedt Delft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke trouwdag. Of je nu kiest voor het historische stadhuis, de sfeervolle Oude Kerk of het indrukwekkende Prinsenhof, trouwen in Delft zal zeker een magische ervaring zijn.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon