Trouwen Harry en Meghan

Op 19 mei 2018 was het dan eindelijk zover: Prins Harry en Meghan Markle gaven elkaar het jawoord in een prachtige ceremonie in de St. George’s Chapel in Windsor Castle. Het huwelijk van deze twee geliefden was een evenement waar de hele wereld naar uitkeek. Hieronder volgt een uitgebreid verslag van deze bijzondere dag.

De voorbereidingen

De voorbereidingen voor het huwelijk van Harry en Meghan begonnen maanden van tevoren. Er moesten talloze details worden geregeld, zoals de locatie, de gastenlijst, de bloemdecoraties en natuurlijk de jurk van de bruid. Meghan koos uiteindelijk voor een prachtige witte jurk van de Britse ontwerper Clare Waight Keller.

Daarnaast werden er ook verschillende tradities gevolgd tijdens de voorbereidingen. Zo werd Meghan bijvoorbeeld bijgestaan door haar bruidsmeisjes, waaronder prinses Charlotte en prinses Beatrice. Ook werd er een vrijgezellenfeest georganiseerd, waarbij Meghan samen met haar beste vriendinnen genoot van een ontspannen dag vol plezier en gezelligheid.

De ceremonie

Op de dag van het huwelijk verzamelden duizenden mensen zich in Windsor om een glimp op te vangen van het bruidspaar. De ceremonie begon met de aankomst van de gasten, waaronder vele beroemdheden zoals George en Amal Clooney, David en Victoria Beckham en Oprah Winfrey. Ook de koninklijke familie was uiteraard aanwezig, met onder andere koningin Elizabeth II, prins William en Kate Middleton.

Om 12 uur ’s middags begon de ceremonie zelf. Prins Harry, gekleed in zijn militaire uniform, wachtte vol spanning op zijn bruid. Meghan, begeleid door prins Charles, liep de kapel binnen en zag er adembenemend uit. Het paar wisselde hun geloften uit en gaf elkaar de ringen, waarna ze officieel werden uitgeroepen tot man en vrouw.

Na de ceremonie verlieten Harry en Meghan de kapel en begonnen ze aan een prachtige rijtoer door Windsor. Ze werden toegejuicht door duizenden mensen langs de route en genoten zichtbaar van het moment. Uiteindelijk keerden ze terug naar Windsor Castle voor de receptie.

De receptie

De receptie vond plaats in St. George’s Hall, waar het bruidspaar samen met hun gasten genoot van een heerlijk diner en verschillende speeches. Ook was er volop gelegenheid om te dansen en te feesten. Het hoogtepunt van de avond was de openingsdans van Harry en Meghan, die een prachtige choreografie hadden ingestudeerd.

Tijdens de receptie werden er ook verschillende cadeaus uitgewisseld. Zo gaf koningin Elizabeth II het paar een prachtige tiara, die al generaties lang in de koninklijke familie wordt doorgegeven. Ook werden er donaties gedaan aan verschillende goede doelen, waar Harry en Meghan nauw bij betrokken zijn.

De betekenis van het huwelijk

Het huwelijk van Harry en Meghan had niet alleen een symbolische betekenis voor het paar zelf, maar ook voor de wereld. Meghan, een Amerikaanse actrice met een gemengde afkomst, werd de eerste vrouw van kleur die toetrad tot de Britse koninklijke familie. Dit werd gezien als een belangrijke stap richting meer diversiteit en inclusiviteit binnen de koninklijke familie.

Bovendien hebben Harry en Meghan zich sinds hun huwelijk ingezet voor verschillende goede doelen en maatschappelijke kwesties. Ze hebben onder andere campagne gevoerd voor mentale gezondheid en gelijke rechten voor vrouwen. Het huwelijk heeft hen een platform gegeven om hun stem te laten horen en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Conclusie

Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle was een bijzondere gebeurtenis die de wereld in zijn greep hield. De voorbereidingen, de ceremonie en de receptie waren stuk voor stuk indrukwekkend en lieten zien hoeveel liefde en geluk er tussen dit paar is. Daarnaast heeft het huwelijk ook een bredere betekenis gehad, met name op het gebied van diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Harry en Meghan zijn een inspiratiebron voor velen en zullen ongetwijfeld nog vele positieve veranderingen teweegbrengen in de wereld.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon