Trouwen in coronatijd

Trouwen in coronatijd

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact gehad op verschillende aspecten van ons leven, waaronder het plannen en vieren van bruiloften. Trouwen in coronatijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vereist flexibiliteit en creativiteit van bruidsparen. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van trouwen tijdens de pandemie en geven we tips om je bruiloft veilig en memorabel te maken.

1. Het plannen van een bruiloft in coronatijd

Het plannen van een bruiloft in coronatijd vergt extra aandacht en voorbereiding. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Flexibele datum: Het is verstandig om een flexibele datum te kiezen, aangezien de situatie voortdurend kan veranderen. Houd rekening met mogelijke beperkingen en pas je plannen indien nodig aan.
 • Gastenlijst: Beperk het aantal gasten om de veiligheid te waarborgen. Volg de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het maximum aantal personen dat is toegestaan op een evenement.
 • Locatie: Kies een locatie die voldoende ruimte biedt om de gasten op een veilige afstand van elkaar te kunnen plaatsen. Buitenlocaties zijn vaak een goede optie, omdat de kans op besmetting in de open lucht kleiner is.
 • Hygiëne maatregelen: Zorg voor voldoende handdesinfectiemiddelen en informeer de gasten over de geldende hygiëne maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes en het regelmatig wassen van handen.

2. Alternatieve bruiloftsformaten

Door de beperkingen die gepaard gaan met de pandemie, zijn veel bruidsparen genoodzaakt om hun oorspronkelijke plannen aan te passen. Hier zijn enkele alternatieve bruiloftsformaten die populair zijn geworden tijdens de coronatijd:

 • Intieme bruiloft: Kies voor een intieme bruiloft met alleen de naaste familie en vrienden. Dit zorgt voor een intieme en persoonlijke sfeer, waarbij de veiligheid van iedereen gewaarborgd kan worden.
 • Live streaming: Maak gebruik van moderne technologieën en stream je bruiloft live, zodat familie en vrienden die niet aanwezig kunnen zijn, toch kunnen deelnemen aan de viering.
 • Drive-through bruiloft: Organiseer een drive-through bruiloft waarbij gasten in hun auto kunnen blijven zitten en het bruidspaar feliciteren vanuit een veilige afstand.
 • Thuisbruiloft: Houd je bruiloft thuis, in de tuin of op het balkon. Dit bespaart kosten en minimaliseert het risico op besmetting.

3. Het belang van communicatie

Tijdens deze onzekere tijden is goede communicatie essentieel. Informeer je gasten tijdig over eventuele wijzigingen in de plannen en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de geldende maatregelen. Communiceer duidelijk over de verwachtingen en richtlijnen, zodat iedereen zich veilig en comfortabel voelt tijdens de bruiloft.

Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor vragen en suggesties van je gasten. Sommige mensen kunnen zich zorgen maken over de veiligheid en het is belangrijk om deze zorgen serieus te nemen en waar mogelijk tegemoet te komen.

4. Creatieve ideeën voor een veilige bruiloft

Hoewel trouwen in coronatijd beperkingen met zich meebrengt, zijn er nog steeds tal van creatieve ideeën om je bruiloft veilig en memorabel te maken:

 • Personaliseerde mondkapjes: Laat mondkapjes maken met jullie initialen of trouwdatum erop. Dit zorgt voor een uniek en persoonlijk tintje.
 • Outdoor activiteiten: Organiseer buitenactiviteiten waarbij gasten voldoende afstand kunnen houden, zoals een picknick of spelletjes.
 • Individuele maaltijden: Serveer individuele maaltijden in plaats van een buffet om het risico op besmetting te minimaliseren.
 • Digitale gastenboek: Maak gebruik van een digitaal gastenboek waar gasten hun felicitaties en wensen kunnen achterlaten.

5. Het omgaan met teleurstellingen

Het kan moeilijk zijn om je oorspronkelijke bruiloftsplannen los te laten en te accepteren dat je bruiloft er anders uit zal zien dan je had gehoopt. Het is belangrijk om met teleurstellingen om te gaan en te focussen op de positieve aspecten van je aangepaste bruiloft. Denk aan de liefde en steun van je naasten en het feit dat je nog steeds kunt trouwen, zelfs in deze moeilijke tijden.

Daarnaast is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Wees bereid om last-minute wijzigingen door te voeren en houd altijd een plan B achter de hand.

Conclusie

Trouwen in coronatijd brengt ongetwijfeld uitdagingen met zich mee, maar het is nog steeds mogelijk om een mooie en veilige bruiloft te hebben. Door flexibel te zijn, alternatieve bruiloftsformaten te overwegen, goed te communiceren en creatieve ideeën toe te passen, kun je een onvergetelijke dag creëren. Onthoud dat de liefde en verbondenheid tussen jou en je partner het belangrijkste zijn, ongeacht de omstandigheden. Dus, laat je niet ontmoedigen en maak er een bijzondere dag van!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon