Trouwen in Drenthe: Een sprookjesachtige locatie voor jullie huwelijk

Als jullie op zoek zijn naar een romantische en sfeervolle locatie om te trouwen, dan is Drenthe de perfecte keuze. Met zijn prachtige natuur, historische gebouwen en pittoreske dorpjes biedt deze provincie een idyllische setting voor jullie grote dag. Of jullie nu dromen van een intieme ceremonie in een landhuis, een buitenbruiloft in een bosrijke omgeving of een groots feest in een kasteel, trouwen in Drenthe zal jullie verwachtingen overtreffen.

De mooiste trouwlocaties in Drenthe

Drenthe heeft een breed scala aan trouwlocaties die aan al jullie wensen kunnen voldoen. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

1. Landgoed Laarwoud

Landgoed Laarwoud is een prachtig landhuis gelegen in Zuidlaren. Met zijn statige uitstraling, weelderige tuinen en romantische sfeer is dit landgoed een ideale plek voor een klassieke bruiloft. Jullie kunnen elkaar het jawoord geven in de sfeervolle trouwzaal en daarna genieten van een feestelijke receptie in de prachtige tuinen.

2. Kasteel Coevorden

Als jullie dromen van een sprookjesachtige bruiloft, dan is Kasteel Coevorden de perfecte keuze. Dit imposante kasteel dateert uit de 11e eeuw en biedt een unieke en romantische setting voor jullie huwelijk. Van de ceremonie in de prachtige ridderzaal tot het feest in de sfeervolle balzaal, jullie zullen je als een prins en prinses voelen op deze bijzondere locatie.

3. De Havixhorst

De Havixhorst is een prachtig landgoed gelegen in De Wijk. Met zijn historische gebouwen, weelderige tuinen en idyllische vijvers is dit landgoed een betoverende plek om te trouwen. Jullie kunnen kiezen voor een intieme ceremonie in de romantische trouwzaal of een buitenbruiloft in de adembenemende tuinen. Wat jullie ook kiezen, De Havixhorst zal jullie bruiloft onvergetelijk maken.

Activiteiten voor jullie gasten

Trouwlocaties in Drenthe bieden niet alleen een prachtige setting voor jullie huwelijk, maar ook tal van activiteiten voor jullie gasten om van te genieten. Hier zijn enkele suggesties:

1. Verken de Drentse natuur

Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur en uitgestrekte bossen. Jullie gasten kunnen genieten van wandelingen of fietstochten door de adembenemende landschappen. Er zijn ook verschillende natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld, waar jullie kunnen picknicken of een ontspannen middag kunnen doorbrengen.

2. Bezoek historische bezienswaardigheden

Drenthe heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden. Jullie gasten kunnen een bezoek brengen aan hunebedden, zoals die in Borger, en meer te weten komen over de prehistorie van de regio. Daarnaast zijn er ook prachtige kastelen en landgoederen, zoals Kasteel Assen en Landgoed Mensinge, die een bezoek waard zijn.

3. Ontdek de charmante dorpjes

Drenthe heeft tal van charmante dorpjes die het ontdekken waard zijn. Jullie gasten kunnen een wandeling maken door de straten van Giethoorn, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, en genieten van de pittoreske grachten en bruggen. Andere charmante dorpjes, zoals Orvelte en Diever, bieden ook een authentieke en gezellige sfeer.

Praktische informatie

Als jullie hebben besloten om te trouwen in Drenthe, zijn er enkele praktische zaken waar jullie rekening mee moeten houden. Hier zijn enkele tips:

1. Trouwvergunning

Om te trouwen in Drenthe, moeten jullie een trouwvergunning aanvragen bij de gemeente waar jullie willen trouwen. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie over de benodigde documenten en procedures.

2. Accommodatie voor gasten

Zorg ervoor dat jullie voldoende accommodatie regelen voor jullie gasten. Drenthe heeft een breed scala aan hotels, bed & breakfasts en vakantiehuizen waar jullie gasten kunnen verblijven. Informeer bij de trouwlocatie naar eventuele speciale arrangementen voor gasten.

3. Vervoer

Denk na over het vervoer van jullie gasten van en naar de trouwlocatie. Als jullie gasten van buiten de provincie komen, kunnen jullie overwegen om pendeldiensten of busvervoer te regelen. Informeer bij lokale vervoersbedrijven naar de mogelijkheden.

4. Fotolocaties

Drenthe biedt tal van prachtige fotolocaties voor jullie trouwfoto’s. Overweeg om vooraf enkele locaties te bezoeken en met jullie fotograaf te bespreken welke plekken het beste passen bij jullie stijl en voorkeuren.

Met zijn betoverende trouwlocaties, prachtige natuur en tal van activiteiten voor jullie gasten, is Drenthe de ideale plek om te trouwen. Of jullie nu kiezen voor een intieme ceremonie in een landhuis of een groots feest in een kasteel, jullie huwelijk in Drenthe zal een onvergetelijke ervaring zijn. Begin met het plannen van jullie sprookjesachtige bruiloft in deze prachtige provincie en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon