Trouwen in een kas

Trouwen in een kas

Ben je op zoek naar een unieke en sfeervolle locatie voor je bruiloft? Overweeg dan eens om te trouwen in een kas! Trouwen in een kas is een trend die steeds populairder wordt in Nederland. Het biedt een prachtige en natuurlijke omgeving voor een onvergetelijke trouwdag. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over trouwen in een kas.

Waarom trouwen in een kas?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer stellen ervoor kiezen om in een kas te trouwen. Hier zijn enkele voordelen:

 • Unieke sfeer: Trouwen in een kas geeft een unieke en romantische sfeer aan je bruiloft. De combinatie van groen, natuurlijk licht en de geur van bloemen zorgt voor een magische ambiance.
 • Flexibiliteit: Een kas biedt veel mogelijkheden voor de indeling en decoratie van je bruiloft. Je kunt de ruimte naar eigen wens inrichten en aanpassen aan het thema van je bruiloft.
 • Weerbestendig: Een kas biedt bescherming tegen weersomstandigheden zoals regen of wind. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het weer op je trouwdag.
 • Prachtige foto’s: De natuurlijke omgeving van een kas zorgt voor prachtige achtergronden voor je trouwfoto’s. De combinatie van groen en natuurlijk licht zorgt voor adembenemende beelden.

Locaties voor trouwen in een kas

In Nederland zijn er verschillende locaties waar je kunt trouwen in een kas. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Botanische tuinen: Veel botanische tuinen bieden de mogelijkheid om te trouwen in een van hun kassen. Deze tuinen hebben vaak prachtige collecties van planten en bloemen, waardoor je een kleurrijke en levendige omgeving hebt voor je bruiloft.
 • Kwekerijen: Sommige kwekerijen stellen hun kassen beschikbaar voor bruiloften. Dit geeft je de mogelijkheid om te trouwen tussen de bloemen en planten waar ze normaal gesproken worden gekweekt.
 • Landgoederen: Verschillende landgoederen hebben kassen die kunnen worden gebruikt voor bruiloften. Deze kassen zijn vaak prachtig ontworpen en bieden een elegante setting voor je trouwdag.

Decoratie en styling

De decoratie en styling van een kas voor je bruiloft kunnen volledig naar eigen wens worden ingevuld. Hier zijn enkele ideeën:

 • Bloemen: Maak gebruik van de natuurlijke omgeving en vul de kas met prachtige bloemen. Kies bloemen die passen bij het kleurenschema van je bruiloft en creëer een romantische sfeer.
 • Verlichting: Hang sfeervolle verlichting op in de kas om een warme en intieme sfeer te creëren. Denk aan lampionnen, kaarsen of lichtslingers.
 • Meubilair: Kies voor comfortabel en stijlvol meubilair dat past bij de sfeer van de kas. Denk aan houten bankjes, vintage stoelen of loungebanken.
 • Thema: Geef je bruiloft een thema en pas de decoratie hierop aan. Denk aan een bohemian thema met dromenvangers en kleurrijke kussens, of een romantisch thema met zachte kleuren en bloemendecoraties.

Praktische overwegingen

Voordat je besluit om in een kas te trouwen, zijn er enkele praktische overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Gastenlijst: Controleer of de kas voldoende ruimte biedt voor het aantal gasten dat je wilt uitnodigen. Houd ook rekening met eventuele extra ruimte voor een dansvloer, buffet of andere activiteiten.
 • Vergunningen: Informeer bij de locatie of er speciale vergunningen nodig zijn voor het trouwen in een kas. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren op tijd regelt.
 • Weersomstandigheden: Hoewel een kas bescherming biedt tegen regen en wind, kan het op warme dagen erg warm worden. Zorg voor voldoende ventilatie en overweeg het plaatsen van ventilatoren of airconditioning.
 • Catering: Bespreek met de locatie of ze cateringdiensten aanbieden of dat je zelf een cateraar moet regelen. Zorg ervoor dat er voldoende faciliteiten zijn voor het bereiden en serveren van eten en drinken.

Trouwen in een kas is een bijzondere en romantische keuze voor je bruiloft. Het biedt een unieke sfeer, prachtige foto’s en veel flexibiliteit in decoratie en styling. Met de juiste voorbereiding en planning kan trouwen in een kas een onvergetelijke ervaring worden voor zowel jou als je gasten. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar de perfecte kas voor jouw droombruiloft!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon