Trouwen in een kasteel prijzen

Trouwen in een kasteel prijzen

Als je droomt van een sprookjesachtige bruiloft, dan is trouwen in een kasteel een fantastische optie. Het organiseren van een bruiloft in een kasteel kan echter behoorlijk prijzig zijn. In dit artikel zullen we de verschillende prijzen bespreken die gepaard gaan met het trouwen in een kasteel en enkele tips geven om de kosten te beheersen.

Locatiekosten

De locatiekosten vormen meestal het grootste deel van het budget voor een bruiloft in een kasteel. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van het kasteel en de specifieke arrangementen die ze aanbieden. Sommige kastelen bieden complete trouwpakketten aan, inclusief catering, decoratie en overnachting voor de gasten. Deze pakketten kunnen variëren van €5000 tot wel €20.000, afhankelijk van de luxe en exclusiviteit van het kasteel.

Als je een beperkter budget hebt, kun je ook overwegen om alleen de locatie te huren en de rest van de bruiloft zelf te organiseren. In dit geval kunnen de prijzen variëren van €2000 tot €8000, afhankelijk van de grootte en populariteit van het kasteel.

Cateringkosten

Een ander belangrijk aspect van trouwen in een kasteel zijn de cateringkosten. Veel kastelen hebben hun eigen cateringdiensten, die vaak exclusief zijn voor het kasteel zelf. De prijzen voor catering kunnen variëren van €50 tot €150 per persoon, afhankelijk van het menu en de drankjes die je kiest. Sommige kastelen bieden ook de mogelijkheid om een externe cateraar in te huren, maar dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Om de cateringkosten te beheersen, kun je overwegen om te kiezen voor een buffet in plaats van een sit-down diner. Buffetten zijn over het algemeen goedkoper en bieden meer flexibiliteit voor de gasten. Daarnaast kun je ook besparen door te kiezen voor een beperkt aantal drankjes of door een cash bar aan te bieden in plaats van een open bar.

Decoratiekosten

De decoratiekosten voor een bruiloft in een kasteel kunnen sterk variëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het thema van de bruiloft. Sommige kastelen hebben al prachtige interieurs en hebben minimale decoratie nodig, terwijl andere kastelen misschien wat extra aankleding vereisen.

De prijzen voor decoratie kunnen variëren van €1000 tot €5000, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de complexiteit van de decoratie. Het is belangrijk om een duidelijk budget vast te stellen voor decoratie en creatief te zijn met het vinden van betaalbare opties. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om zelf decoraties te maken of te huren in plaats van ze te kopen.

Overige kosten

Naast de locatie, catering en decoratie zijn er nog enkele andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een bruiloft in een kasteel. Deze kunnen onder andere zijn:

 • Vervoerskosten voor de gasten
 • Overnachtingskosten voor de gasten
 • Kosten voor entertainment, zoals een band of DJ
 • Fotografie- en videografiekosten
 • Kosten voor de bruidstaart
 • Kosten voor uitnodigingen en drukwerk

Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen bij het opstellen van je budget voor een bruiloft in een kasteel. Het kan handig zijn om een lijst te maken van alle mogelijke kosten en deze te prioriteren op basis van je eigen voorkeuren en budget.

Tips om kosten te beheersen

Hoewel trouwen in een kasteel prijzig kan zijn, zijn er enkele tips die je kunt volgen om de kosten te beheersen:

 • Kies voor een bruiloft in het laagseizoen. Veel kastelen bieden kortingen aan voor bruiloften die buiten het hoogseizoen plaatsvinden.
 • Overweeg een doordeweekse bruiloft in plaats van een weekendbruiloft. Kastelen hebben vaak lagere tarieven voor doordeweekse dagen.
 • Vraag naar eventuele pakketten of speciale aanbiedingen die het kasteel aanbiedt. Soms kunnen ze een all-inclusive pakket aanbieden dat voordeliger is dan het afzonderlijk boeken van verschillende diensten.
 • Denk na over alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals het vragen van financiële bijdragen van familieleden of het overwegen van een lening.
 • Maak gebruik van je eigen creativiteit en vaardigheden. Door zelf decoraties te maken of vrienden en familieleden te vragen om te helpen, kun je kosten besparen.

Al met al kan trouwen in een kasteel een magische ervaring zijn, maar het is belangrijk om realistisch te zijn over de kosten. Door een duidelijk budget op te stellen en creatief te zijn met het vinden van betaalbare opties, kun je je droombruiloft in een kasteel realiseren zonder je bankrekening te plunderen.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon