Trouwen in een schuur

Trouwen in een schuur

Ben je op zoek naar een unieke en sfeervolle locatie voor je bruiloft? Overweeg dan eens om te trouwen in een schuur! Deze trend is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en biedt een prachtige setting voor een romantische en intieme ceremonie. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over trouwen in een schuur.

Waarom trouwen in een schuur?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer stellen ervoor kiezen om hun bruiloft in een schuur te vieren. Hier zijn enkele voordelen van deze unieke locatie:

 • Authentieke sfeer: Een schuur straalt een rustieke en landelijke sfeer uit, waardoor je bruiloft een warm en gezellig gevoel krijgt.
 • Flexibiliteit: Schuren bieden vaak veel ruimte, waardoor je veel vrijheid hebt bij het indelen van de ceremonie en het feest.
 • Natuurlijke omgeving: Veel schuren bevinden zich op het platteland, omringd door prachtige natuur. Dit zorgt voor een adembenemend decor voor je trouwdag.
 • Budgetvriendelijk: Trouwen in een schuur kan vaak goedkoper zijn dan een traditionele trouwlocatie. Daarnaast kun je zelf de catering en decoratie regelen, wat kosten kan besparen.

De perfecte schuur vinden

Voordat je kunt trouwen in een schuur, moet je natuurlijk de perfecte locatie vinden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Bepaal je gastenlijst: Voordat je op zoek gaat naar een schuur, is het belangrijk om te weten hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Zo kun je een schuur vinden die groot genoeg is om iedereen te accommoderen.
 2. Onderzoek verschillende schuren: Er zijn talloze schuren die dienst doen als trouwlocatie. Doe online onderzoek en bezoek open dagen om verschillende opties te verkennen.
 3. Controleer de voorzieningen: Zorg ervoor dat de schuur voldoet aan jouw wensen en behoeften. Moet er bijvoorbeeld een keuken aanwezig zijn voor de catering? Is er voldoende parkeergelegenheid voor je gasten?
 4. Vraag naar vergunningen: Informeer bij de eigenaar van de schuur of er speciale vergunningen nodig zijn voor het houden van een bruiloft. Het is belangrijk om dit van tevoren te weten om problemen op de grote dag te voorkomen.

De schuur transformeren

Om van de schuur een prachtige trouwlocatie te maken, is het vaak nodig om wat decoraties toe te voegen. Hier zijn enkele ideeën om de schuur te transformeren:

 • Fairy lights: Hang sfeervolle lichtjes op in de schuur om een romantische sfeer te creëren.
 • Bloemen en groen: Versier de schuur met bloemen en groene planten om een natuurlijke en kleurrijke uitstraling te geven.
 • Stoffen en gordijnen: Gebruik stoffen en gordijnen om de schuur aan te kleden en een gezellige ambiance te creëren.
 • Meubilair: Huur of koop passend meubilair om de schuur comfortabel en stijlvol in te richten.

Praktische overwegingen

Hoewel trouwen in een schuur een unieke ervaring kan zijn, zijn er ook enkele praktische overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Weer: Als je buiten wilt trouwen of een deel van de bruiloft buiten wilt houden, is het belangrijk om een back-up plan te hebben voor slecht weer. Zorg ervoor dat er een alternatieve overdekte ruimte beschikbaar is.
 • Toiletten: Controleer of er voldoende toiletten aanwezig zijn voor je gasten. Als de schuur geen eigen toiletten heeft, moet je mogelijk mobiele toiletten huren.
 • Parkeren: Zorg ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is voor je gasten. Overweeg om shuttlebussen in te zetten als de schuur zich op een afgelegen locatie bevindt.
 • Geluidsinstallatie: Controleer of de schuur beschikt over een goede geluidsinstallatie voor de muziek en speeches tijdens de ceremonie en het feest.

Conclusie

Trouwen in een schuur is een geweldige keuze voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en sfeervolle trouwlocatie. Met de juiste voorbereiding en decoraties kan een schuur worden omgetoverd tot een prachtige plek om je liefde te vieren. Vergeet niet om de praktische overwegingen in gedachten te houden en geniet van je bijzondere dag!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon