Trouwen in Enschede

Ben je van plan om te trouwen en zoek je een mooie locatie in Nederland? Dan is Enschede zeker een stad om te overwegen. Trouwen in Enschede biedt namelijk tal van mogelijkheden en voordelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op trouwen in Enschede en alles wat daarbij komt kijken.

Waarom trouwen in Enschede?

Enschede is een bruisende stad in het oosten van Nederland, gelegen in de provincie Overijssel. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Trouwen in Enschede biedt dan ook vele voordelen:

 • Prachtige trouwlocaties: Enschede heeft diverse prachtige trouwlocaties, variërend van historische gebouwen tot moderne hotels. Of je nu droomt van een romantische bruiloft in een kasteel of een intieme ceremonie in een sfeervolle zaal, Enschede heeft voor ieder wat wils.
 • Natuurschoon: Enschede is omgeven door prachtige natuur, zoals het glooiende landschap van Twente en het nabijgelegen Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit biedt tal van mogelijkheden voor mooie trouwfoto’s in een natuurlijke omgeving.
 • Goede bereikbaarheid: Enschede is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het heeft een eigen treinstation en ligt dicht bij de Duitse grens. Dit maakt het gemakkelijk voor gasten om naar de bruiloft te komen, zelfs als ze van verder weg komen.
 • Gezellige binnenstad: De binnenstad van Enschede is levendig en gezellig, met tal van winkels, restaurants en cafés. Na de ceremonie kunnen jullie en jullie gasten genieten van een heerlijk diner of een gezellige borrel in een van de vele horecagelegenheden.
 • Professionele trouwleveranciers: Enschede heeft een breed scala aan professionele trouwleveranciers, zoals weddingplanners, fotografen, bloemisten en cateraars. Hierdoor kunnen jullie rekenen op uitstekende service en kwaliteit voor jullie bruiloft.

Trouwlocaties in Enschede

Enschede biedt een verscheidenheid aan trouwlocaties die perfect zijn voor jullie grote dag. Hier zijn enkele populaire trouwlocaties in Enschede:

 1. Het Janninkshuis: Dit historische pand uit 1861 is een prachtige locatie voor een romantische bruiloft. Met zijn sfeervolle zalen en mooie tuin is het Janninkshuis een populaire keuze onder bruidsparen.
 2. Landgoed de Wilmersberg: Dit landgoed ligt net buiten Enschede en biedt een idyllische omgeving voor een sprookjesachtige bruiloft. Met zijn prachtige tuinen en stijlvolle kamers is dit een perfecte locatie voor een onvergetelijke dag.
 3. De Grote Kerk: Deze imposante kerk in het centrum van Enschede is een indrukwekkende trouwlocatie. Met zijn hoge plafonds en prachtige glas-in-loodramen zorgt de Grote Kerk voor een bijzondere sfeer tijdens de ceremonie.
 4. Hotel de Broeierd: Dit luxe hotel biedt diverse mogelijkheden voor een stijlvolle bruiloft. Van intieme diners tot grootschalige feesten, Hotel de Broeierd zorgt ervoor dat jullie dag perfect verloopt.

De kosten van trouwen in Enschede

De kosten van trouwen in Enschede kunnen variëren, afhankelijk van jullie wensen en budget. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om rekening mee te houden:

 • Trouwlocatie: De kosten voor het huren van een trouwlocatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie en het seizoen. Populaire trouwlocaties kunnen duurder zijn dan minder bekende locaties.
 • Catering: Het verzorgen van eten en drinken voor jullie gasten kan een aanzienlijke kostenpost zijn. Bespreek jullie wensen met verschillende cateraars om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Fotografie en videografie: Het vastleggen van jullie bruiloft op beeld is belangrijk om de herinneringen levend te houden. Investeer in een professionele fotograaf en/of videograaf om ervoor te zorgen dat jullie dag prachtig wordt vastgelegd.
 • Kleding en accessoires: De kosten voor trouwkleding en accessoires kunnen sterk variëren, afhankelijk van jullie smaak en voorkeuren. Houd ook rekening met eventuele kosten voor het laten vermaken van de kleding.
 • Decoratie en bloemen: Het decoreren van de trouwlocatie en het regelen van bloemstukken kunnen ook kosten met zich meebrengen. Bespreek jullie wensen met een professionele bloemist om een passende offerte te ontvangen.

Conclusie

Trouwen in Enschede biedt vele voordelen, zoals prachtige trouwlocaties, natuurlijke schoonheid, goede bereikbaarheid, een gezellige binnenstad en professionele trouwleveranciers. Met de diverse trouwlocaties en de mogelijkheden voor een onvergetelijke bruiloft, is Enschede een stad die zeker het overwegen waard is. Houd bij het plannen van jullie bruiloft rekening met de kosten en bespreek jullie wensen met verschillende leveranciers om de beste deals te vinden. Kortom, trouwen in Enschede kan een fantastische keuze zijn voor jullie speciale dag!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon