Trouwen in Oostenrijk

Trouwen in Oostenrijk

Als je droomt van een sprookjesachtige bruiloft in een adembenemende omgeving, dan is trouwen in Oostenrijk de perfecte keuze. Oostenrijk biedt een scala aan prachtige locaties, van majestueuze kastelen tot idyllische berglandschappen, die de perfecte setting vormen voor een onvergetelijke bruiloft.

Wettelijke vereisten voor trouwen in Oostenrijk

Voordat je kunt trouwen in Oostenrijk, zijn er enkele wettelijke vereisten waaraan je moet voldoen. Deze vereisten kunnen variëren afhankelijk van de regio waar je wilt trouwen, dus het is belangrijk om dit van tevoren te controleren.

Enkele algemene wettelijke vereisten voor trouwen in Oostenrijk zijn:

 • Beide partners moeten minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Beide partners moeten een geldig identiteitsbewijs hebben, zoals een paspoort.
 • Als een van de partners niet de Oostenrijkse nationaliteit heeft, kunnen er extra documenten nodig zijn, zoals een geboorteakte en een bewijs van burgerlijke staat.
 • Er moet een huwelijksaankondiging worden gedaan bij de lokale burgerlijke stand.
 • Er moet een getuige aanwezig zijn bij de huwelijksceremonie.

Populaire trouwlocaties in Oostenrijk

Oostenrijk biedt een breed scala aan prachtige trouwlocaties die aan verschillende smaken en voorkeuren voldoen. Hier zijn enkele populaire trouwlocaties in Oostenrijk:

 1. Salzburg: Deze betoverende stad staat bekend om zijn barokke architectuur en romantische sfeer. Trouwen in Salzburg betekent trouwen in een stad vol geschiedenis en cultuur.
 2. Wenen: Als de hoofdstad van Oostenrijk biedt Wenen een mix van prachtige architectuur, weelderige paleizen en charmante parken. Het is een ideale locatie voor een koninklijke bruiloft.
 3. Tirol: Voor degenen die van de natuur houden, is Tirol de perfecte keuze. Met zijn adembenemende berglandschappen en pittoreske dorpjes is Tirol een romantische plek om elkaar het jawoord te geven.
 4. Hallstatt: Dit pittoreske dorpje, gelegen aan een schilderachtig meer, is een populaire trouwlocatie vanwege zijn betoverende schoonheid. Het is een idyllische plek voor een intieme bruiloft.
 5. Slot Belvedere: Dit prachtige barokke kasteel in Wenen biedt een majestueuze setting voor een sprookjesachtige bruiloft. Met zijn weelderige tuinen en elegante zalen is Slot Belvedere een droomlocatie voor veel bruidsparen.

Tradities en gebruiken bij een Oostenrijkse bruiloft

Een Oostenrijkse bruiloft is doordrenkt van tradities en gebruiken die de ceremonie en het feest uniek maken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tradities bij een Oostenrijkse bruiloft:

 • Polterabend: Dit is een pre-huwelijksfeest waarbij vrienden en familie samenkomen om porselein te breken. Het geluid van brekend porselein wordt verondersteld boze geesten af te weren.
 • Bruidsschat: De bruid draagt een bruidsschat bij zich, die bestaat uit verschillende items zoals geld, brood en zout. Deze symboliseren welvaart, voorspoed en het behouden van smaak in het leven.
 • Bruidstaart: De bruidstaart is een belangrijk onderdeel van een Oostenrijkse bruiloft. Het is meestal een meerlaagse taart versierd met bloemen en wordt vaak geserveerd met een glas champagne.
 • Polka: De polka is een traditionele dans die vaak wordt gedanst tijdens een Oostenrijkse bruiloft. Het is een levendige dans waarbij de bruid en bruidegom het middelpunt van de aandacht zijn.

Conclusie

Trouwen in Oostenrijk biedt een unieke en betoverende ervaring. Met zijn prachtige trouwlocaties, rijke tradities en adembenemende landschappen is Oostenrijk de perfecte bestemming voor een sprookjesachtige bruiloft. Of je nu kiest voor een romantische bruiloft in Salzburg, een koninklijke bruiloft in Wenen of een intieme bruiloft in Tirol, Oostenrijk zal zeker een blijvende indruk achterlaten op zowel jij als je gasten.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon