Trouwen in Suriname

Suriname is een prachtig land in Zuid-Amerika dat bekend staat om zijn diverse cultuur, rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen ervoor kiezen om in Suriname te trouwen. Of je nu een inwoner van Suriname bent of een buitenlander die verliefd is geworden op het land, trouwen in Suriname kan een onvergetelijke ervaring zijn. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over trouwen in Suriname, inclusief de juridische vereisten, tradities en populaire trouwlocaties.

Juridische vereisten voor trouwen in Suriname

Voordat je kunt trouwen in Suriname, zijn er enkele juridische vereisten waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar oud zijn om te kunnen trouwen. Als je jonger bent dan 18 jaar, heb je toestemming nodig van je ouders of voogd. Daarnaast moet je een geldig identiteitsbewijs hebben, zoals een paspoort of identiteitskaart.

Een ander belangrijk aspect is dat je moet voldoen aan de wettelijke vereisten met betrekking tot je burgerlijke staat. Als je eerder getrouwd bent geweest, moet je kunnen aantonen dat je gescheiden bent of dat je partner is overleden. Dit kan worden gedaan door middel van officiële documenten, zoals een echtscheidingsakte of overlijdensakte.

Daarnaast moet je een verklaring van voorgenomen huwelijk indienen bij de Burgerlijke Stand in Suriname. Deze verklaring moet ten minste twee weken voor de geplande trouwdatum worden ingediend. Tijdens deze periode worden er geen bezwaren tegen het huwelijk ingediend, kan het huwelijk plaatsvinden.

Tradities en gebruiken bij Surinaamse bruiloften

Surinaamse bruiloften zijn doordrenkt van tradities en gebruiken die de rijke cultuur van het land weerspiegelen. Een van de meest opvallende tradities is het ‘bazuinblazen’, waarbij er op een traditioneel blaasinstrument wordt geblazen om de komst van de bruid aan te kondigen. Dit wordt vaak gedaan door familieleden of vrienden van de bruidegom.

Een andere belangrijke traditie is het ‘strooien van geld’, waarbij familieleden en vrienden geld op de dansvloer gooien terwijl het bruidspaar danst. Dit symboliseert het wensen van voorspoed en geluk voor het pasgetrouwde stel. Daarnaast is het gebruikelijk dat er veel muziek en dans is tijdens Surinaamse bruiloften, waarbij traditionele Surinaamse muziekstijlen zoals kaseko en kawina worden gespeeld.

Surinaamse bruiloften zijn ook bekend om hun heerlijke eten. Traditionele Surinaamse gerechten zoals roti, pom en moksi meti worden vaak geserveerd tijdens de bruiloftsmaaltijd. Daarnaast is het gebruikelijk om een bruidstaart te hebben, die vaak prachtig versierd is.

Populaire trouwlocaties in Suriname

Suriname biedt een scala aan prachtige trouwlocaties, variërend van idyllische stranden tot historische plantages. Een populaire keuze is het Fort Zeelandia, een historisch fort in Paramaribo dat een prachtig uitzicht biedt op de Surinamerivier. Het fort heeft ook een mooie tuin waar ceremonies kunnen plaatsvinden.

Een andere populaire trouwlocatie is de Palmentuin, een prachtig park in het hart van Paramaribo. Dit park staat bekend om zijn weelderige groene omgeving en prachtige palmbomen, waardoor het een romantische setting is voor een bruiloft.

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke omgeving, is Brownsberg Nature Park een uitstekende keuze. Dit park biedt adembenemende uitzichten op het regenwoud en heeft verschillende watervallen waar ceremonies kunnen plaatsvinden.

Conclusie

Trouwen in Suriname is een unieke ervaring die je de mogelijkheid biedt om te genieten van de prachtige cultuur, tradities en natuur van het land. Met de juiste juridische vereisten en een keuze uit prachtige trouwlocaties, kan je bruiloft in Suriname een onvergetelijke gebeurtenis worden. Of je nu kiest voor een traditionele Surinaamse bruiloft of een meer moderne ceremonie, Suriname biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte trouwdag.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon