Trouwen in Thailand: Een Exotische en Romantische Bestemming voor Jullie Huwelijk

Als jullie op zoek zijn naar een unieke en betoverende locatie om jullie huwelijk te vieren, dan is trouwen in Thailand wellicht de perfecte keuze. Met zijn prachtige stranden, weelderige tropische landschappen en rijke cultuur biedt Thailand een onvergetelijke ervaring voor zowel jullie als jullie gasten. In dit artikel zullen we alles bespreken wat jullie moeten weten over trouwen in Thailand, inclusief de juridische vereisten, populaire trouwlocaties en traditionele Thaise bruiloftstradities.

Juridische Vereisten voor Trouwen in Thailand

Voordat jullie kunnen trouwen in Thailand, zijn er enkele juridische vereisten waaraan jullie moeten voldoen. Ten eerste moeten jullie beide minimaal 18 jaar oud zijn en vrijgezel zijn. Als een van jullie eerder getrouwd is geweest, moet er een bewijs van echtscheiding of overlijden van de vorige partner worden overlegd. Daarnaast moeten jullie een geldig paspoort en een verklaring van ongehuwd zijn van jullie ambassade of consulaat in Thailand hebben.

Om jullie huwelijk officieel te maken, moeten jullie een bezoek brengen aan het lokale districtskantoor, ook wel bekend als het “Amphur” kantoor. Hier moeten jullie de benodigde documenten overleggen en een verklaring afleggen. Het is belangrijk om te weten dat een huwelijk dat alleen in een religieuze ceremonie wordt voltrokken, niet wettelijk erkend is in Thailand. Daarom is het noodzakelijk om ook een burgerlijke ceremonie te laten plaatsvinden om jullie huwelijk rechtsgeldig te maken.

Populaire Trouwlocaties in Thailand

Thailand biedt een breed scala aan adembenemende trouwlocaties, van afgelegen eilanden tot bruisende steden. Hier zijn enkele populaire bestemmingen die jullie kunnen overwegen voor jullie droomhuwelijk:

  • Phuket: Met zijn prachtige stranden en luxe resorts is Phuket een favoriete keuze voor veel bruidsparen. Jullie kunnen elkaar het jawoord geven op het strand terwijl de zon ondergaat, omringd door de turquoise wateren van de Andamanse Zee.
  • Koh Samui: Dit tropische paradijs biedt idyllische stranden, weelderige kokospalmen en een ontspannen sfeer. Koh Samui is perfect voor stellen die op zoek zijn naar een romantische en intieme trouwlocatie.
  • Bangkok: Als jullie de voorkeur geven aan een stedelijke omgeving, is Bangkok de ideale keuze. Deze bruisende metropool biedt een mix van moderne en traditionele elementen, waardoor jullie een unieke en levendige bruiloft kunnen hebben.
  • Chiang Mai: Gelegen in het noorden van Thailand, biedt Chiang Mai een betoverende omgeving met zijn weelderige bergen en historische tempels. Jullie kunnen ervoor kiezen om te trouwen in een traditionele boeddhistische tempel of in een weelderige tuin omringd door de natuur.

Traditionele Thaise Bruiloftstradities

Een trouwceremonie in Thailand is doordrenkt van eeuwenoude tradities en rituelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende traditionele Thaise bruiloftstradities:

  1. Monnikenzegening: Voordat de eigenlijke ceremonie plaatsvindt, wordt er vaak een monnikenzegening gehouden. Dit is een spirituele ceremonie waarbij boeddhistische monniken gebeden reciteren en jullie zegenen voor een gelukkig en voorspoedig huwelijk.
  2. Waterceremonie: Tijdens de trouwceremonie wordt er vaak een waterceremonie gehouden, waarbij jullie elkaars handen wassen met geurend water. Dit symboliseert zuivering en zegeningen voor jullie huwelijk.
  3. Thaise bruidssuite: Na de ceremonie verandert de bruid vaak in een traditionele Thaise bruidssuite, genaamd “Suea Gao”. Deze prachtige outfit bestaat uit een zijden gewaad met ingewikkelde borduursels en wordt vaak gedragen tijdens de receptie.
  4. Khan Maak Processie: Tijdens de receptie wordt er vaak een Khan Maak processie gehouden, waarbij de bruid en bruidegom worden begeleid door familie en vrienden. Ze dragen bloemenkransen en linten die symbool staan voor geluk en voorspoed.

Trouwen in Thailand biedt niet alleen een prachtige omgeving voor jullie huwelijk, maar ook de mogelijkheid om te genieten van een onvergetelijke huwelijksreis. Of jullie nu kiezen voor een ontspannen strandvakantie of een avontuurlijke jungletocht, Thailand heeft voor elk wat wils.

Kortom, trouwen in Thailand is een droom die werkelijkheid kan worden. Met zijn exotische schoonheid, rijke cultuur en romantische tradities is Thailand de perfecte bestemming voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en betoverende bruiloft. Dus waar wachten jullie nog op? Begin met het plannen van jullie droomhuwelijk in Thailand en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon