Trouwen op een landgoed: een sprookjesachtige locatie voor jullie grote dag

Als je op zoek bent naar een unieke en romantische locatie om te trouwen, dan is een landgoed de perfecte keuze. Trouwen op een landgoed biedt een sprookjesachtige setting voor jullie grote dag. Met prachtige tuinen, historische gebouwen en een idyllische omgeving, zal jullie bruiloft een onvergetelijke ervaring worden. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over trouwen op een landgoed.

Waarom trouwen op een landgoed?

Er zijn talloze redenen waarom steeds meer stellen ervoor kiezen om te trouwen op een landgoed. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Romantische sfeer: Een landgoed straalt romantiek uit. De prachtige architectuur, weelderige tuinen en serene omgeving creëren een betoverende sfeer die perfect is voor een bruiloft.
 • Exclusiviteit: Trouwen op een landgoed betekent vaak dat jullie de enige bruiloft op die dag zijn. Dit geeft jullie de mogelijkheid om de locatie volledig naar jullie wensen in te richten en te genieten van een intieme en exclusieve ervaring.
 • Fotogenieke omgeving: Een landgoed biedt een prachtig decor voor jullie trouwfoto’s. Of het nu gaat om een statig landhuis, een sierlijke fontein of een bloemrijke tuin, er zijn talloze fotogenieke plekken waar jullie de mooiste herinneringen kunnen vastleggen.
 • Flexibiliteit: Landgoederen bieden vaak verschillende mogelijkheden voor de ceremonie, receptie en het feest. Of jullie nu dromen van een buitenbruiloft in de tuin of een intieme ceremonie in een historische kapel, er is altijd een optie die bij jullie wensen past.
 • Overnachtingsmogelijkheden: Veel landgoederen bieden ook overnachtingsmogelijkheden voor jullie en jullie gasten. Dit maakt het gemakkelijk om de festiviteiten te verlengen en te genieten van een heel weekend vol liefde en plezier.

Hoe vind je het perfecte landgoed?

Met zoveel prachtige landgoederen in Nederland kan het vinden van de perfecte locatie een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om jullie zoektocht te vergemakkelijken:

 1. Bepaal jullie wensen: Maak een lijst van jullie wensen en prioriteiten. Willen jullie een groot landgoed met uitgestrekte tuinen of geven jullie de voorkeur aan een intiemere setting? Denk ook na over het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen en of er overnachtingsmogelijkheden moeten zijn.
 2. Onderzoek verschillende landgoederen: Doe online onderzoek naar verschillende landgoederen en bekijk hun websites en foto’s. Let op de stijl van de locatie en of deze past bij jullie visie voor de bruiloft.
 3. Plan een bezichtiging: Nadat jullie een selectie hebben gemaakt, is het tijd om een bezichtiging te plannen. Dit geeft jullie de mogelijkheid om de locatie in het echt te zien en de sfeer te ervaren. Stel tijdens de bezichtiging vragen over de mogelijkheden, prijzen en eventuele beperkingen.
 4. Vraag naar referenties: Vraag naar referenties van andere stellen die op het landgoed zijn getrouwd. Dit geeft jullie een idee van hun ervaring en helpt bij het nemen van een beslissing.
 5. Boek op tijd: Populaire landgoederen worden vaak lang van tevoren geboekt, vooral tijdens het trouwseizoen. Zorg ervoor dat jullie de locatie ruim van tevoren reserveren om teleurstelling te voorkomen.

De planning van jullie landgoedbruiloft

Een landgoedbruiloft vereist een goede planning om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op jullie grote dag. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

 • Ceremonie: Bepaal waar jullie de ceremonie willen houden. Of het nu buiten in de tuin is of binnen in een historische zaal, zorg ervoor dat de locatie geschikt is voor jullie wensen en het aantal gasten.
 • Receptie en feest: Kies een geschikte ruimte voor de receptie en het feest. Overweeg de capaciteit, de indeling en de sfeer van de locatie. Willen jullie een dansvloer, een podium voor live muziek of een aparte ruimte voor kinderen?
 • Catering: Bespreek de cateringmogelijkheden met het landgoed. Sommige landgoederen hebben een eigen keuken en bieden een breed scala aan culinaire opties. Zorg ervoor dat jullie proeverijen plannen om de gerechten te selecteren die jullie op jullie bruiloft willen serveren.
 • Decoraties: Overleg met het landgoed over de mogelijkheden voor decoraties. Vaak hebben ze ervaring en kunnen ze jullie adviseren over de beste manier om de locatie te versieren. Denk aan bloemstukken, verlichting en andere decoratieve elementen die passen bij jullie thema en kleurenschema.
 • Logistiek: Denk na over de logistiek van jullie bruiloft. Zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor jullie gasten? Moeten jullie pendeldiensten regelen? Zorg ervoor dat jullie alle praktische aspecten van de locatie in overweging nemen.

De kosten van trouwen op een landgoed

De kosten van trouwen op een landgoed kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het seizoen en het aantal gasten. Het is belangrijk om een budget op te stellen en rekening te houden met de volgende kosten:

 • Huur van de locatie: De huurprijs van het landgoed kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de populariteit en exclusiviteit van de locatie. Sommige landgoederen bieden pakketten aan die catering en andere diensten omvatten, terwijl andere alleen de locatie verhuren.
 • Catering: De kosten van catering kunnen sterk variëren, afhankelijk van het menu, het aantal gangen en het aantal gasten. Bespreek de mogelijkheden en prijzen met het landgoed en zorg ervoor dat jullie een duidelijk beeld hebben van wat is inbegrepen.
 • Decoraties: Het versieren van een landgoed kan ook kosten met zich meebrengen. Bloemstukken, tafeldecoraties, verlichting en andere decoratieve elementen kunnen bijdragen aan de totale kosten van jullie bruiloft.
 • Overige kosten: Vergeet niet om rekening te houden met andere kosten, zoals trouwvervoer, bruidstaart, fotografie en entertainment. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van jullie persoonlijke voorkeuren en budget.

Conclusie

Trouwen op een landgoed is een droom die uitkomt voor veel stellen. De romantische sfeer, exclusiviteit en fotogenieke omgeving maken van jullie bruiloft een onvergetelijke ervaring. Met de juiste planning en voorbereiding kunnen jullie genieten van een sprookjesachtige dag op een prachtig landgoed. Vergeet niet om verschillende landgoederen te onderzoeken, een bezichtiging te plannen en op tijd te boeken. Met een landgoed als trouwlocatie kunnen jullie de bruiloft van jullie dromen werkelijkheid laten worden.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon