Trouwen Marokkaanse Consulaat 2020

Als je van plan bent om in 2020 te trouwen en je hebt een Marokkaanse achtergrond, dan is het Marokkaanse consulaat een belangrijke plek om te bezoeken. Het consulaat speelt een cruciale rol bij het regelen van de huwelijksformaliteiten en het verkrijgen van de benodigde documenten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het trouwen bij het Marokkaanse consulaat in 2020 en wat je kunt verwachten.

Waarom trouwen bij het Marokkaanse consulaat?

Veel Marokkaanse stellen kiezen ervoor om hun huwelijk te laten registreren bij het Marokkaanse consulaat, zelfs als ze al een burgerlijk huwelijk hebben gesloten in Nederland. Dit heeft verschillende redenen:

 • Erkenning in Marokko: Door je huwelijk te registreren bij het Marokkaanse consulaat wordt je huwelijk erkend in Marokko. Dit kan handig zijn als je van plan bent om in de toekomst in Marokko te wonen of als je van plan bent om onroerend goed te kopen in Marokko.
 • Behoud van culturele tradities: Het trouwen bij het Marokkaanse consulaat biedt de mogelijkheid om je culturele tradities te behouden en te vieren. Veel Marokkaanse stellen vinden het belangrijk om hun huwelijk te laten plaatsvinden volgens de Marokkaanse tradities en gebruiken.
 • Verkrijgen van officiële documenten: Het Marokkaanse consulaat kan je voorzien van officiële documenten die nodig zijn voor verschillende doeleinden, zoals het aanvragen van een Marokkaans paspoort voor je partner of het verkrijgen van een visum voor Marokko.

Welke documenten zijn nodig?

Om te trouwen bij het Marokkaanse consulaat in 2020, zijn er verschillende documenten die je moet verzamelen en indienen. Hier is een lijst van de belangrijkste documenten:

 • Geboorteakte: Een recente geboorteakte van beide partners.
 • Identiteitsbewijs: Een geldig identiteitsbewijs van beide partners.
 • Verklaring van ongehuwd zijn: Een verklaring waarin staat dat beide partners niet getrouwd zijn.
 • Getuigenverklaringen: Verklaringen van getuigen die bevestigen dat beide partners vrij zijn om te trouwen.
 • Adresbewijs: Een recent adresbewijs van beide partners.

Het is belangrijk om te weten dat deze lijst niet uitputtend is en dat het Marokkaanse consulaat mogelijk aanvullende documenten kan vereisen. Het is raadzaam om contact op te nemen met het consulaat voor de meest actuele informatie en vereisten.

Hoe verloopt het proces?

Het proces van trouwen bij het Marokkaanse consulaat in 2020 bestaat uit verschillende stappen:

 1. Afspraak maken: Neem contact op met het Marokkaanse consulaat om een afspraak te maken voor het indienen van de benodigde documenten.
 2. Documenten indienen: Ga naar het consulaat op de afgesproken datum en tijd om de benodigde documenten in te dienen. Zorg ervoor dat je alle vereiste documenten bij je hebt.
 3. Wachten op goedkeuring: Nadat je de documenten hebt ingediend, moet je wachten op goedkeuring van het consulaat. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de drukte en de complexiteit van je zaak.
 4. Huwelijksakte ontvangen: Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een huwelijksakte van het Marokkaanse consulaat. Deze akte is het bewijs van je huwelijk en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Conclusie

Het trouwen bij het Marokkaanse consulaat in 2020 biedt veel voordelen, zoals erkenning in Marokko en behoud van culturele tradities. Het is belangrijk om de benodigde documenten te verzamelen en contact op te nemen met het consulaat voor de meest actuele informatie en vereisten. Door het volgen van het proces en het verkrijgen van de huwelijksakte, kun je genieten van een officieel erkend huwelijk volgens de Marokkaanse wetgeving.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon