Trouwen met toeristenvisum

Ben je verliefd geworden op een buitenlander en wil je graag met hem of haar trouwen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en procedures omtrent het trouwen met een toeristenvisum. In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie met betrekking tot dit onderwerp bespreken.

Wat is een toeristenvisum?

Een toeristenvisum is een tijdelijk visum dat wordt verstrekt aan buitenlanders die naar Nederland willen reizen voor toeristische doeleinden. Het is bedoeld voor kort verblijf en geeft de houder het recht om gedurende een bepaalde periode in Nederland te verblijven. Het is belangrijk om te weten dat een toeristenvisum niet bedoeld is voor het aangaan van een huwelijk of het vestigen van een langdurig verblijf in Nederland.

Mag je trouwen met een toeristenvisum?

Ja, het is mogelijk om te trouwen met een toeristenvisum in Nederland. Echter, er zijn wel bepaalde voorwaarden en procedures waar je aan moet voldoen. Het is belangrijk om te weten dat het huwelijk met een toeristenvisum niet automatisch recht geeft op een verblijfsvergunning of een verlenging van het visum.

De voorwaarden voor het trouwen met een toeristenvisum

Om te kunnen trouwen met een toeristenvisum, moeten zowel jij als je partner aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste voorwaarden:

 • Beide partners moeten 18 jaar of ouder zijn.
 • Beide partners moeten vrijwillig instemmen met het huwelijk.
 • Beide partners moeten ongehuwd zijn of een geldige echtscheidings- of overlijdensakte kunnen overleggen.
 • Beide partners moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 • Beide partners moeten voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving met betrekking tot het huwelijk.

De procedure voor het trouwen met een toeristenvisum

Als je aan de voorwaarden voldoet en wilt trouwen met een toeristenvisum, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Maak een afspraak bij de gemeente waar je wilt trouwen.
 2. Vul het benodigde formulier in en verzamel alle vereiste documenten, zoals een geldig identiteitsbewijs, geboorteakte en eventuele echtscheidings- of overlijdensaktes.
 3. Tijdens de afspraak bij de gemeente zal er een kort interview plaatsvinden om te controleren of het huwelijk vrijwillig is en aan alle wettelijke vereisten voldoet.
 4. Als het huwelijk wordt goedgekeurd, zal de gemeente een trouwdatum vaststellen.
 5. Op de trouwdag zelf moeten beide partners aanwezig zijn en getuigen meenemen.
 6. Na het huwelijk ontvang je een trouwakte, die als bewijs van het huwelijk kan dienen.

Belangrijke aandachtspunten

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het trouwen met een toeristenvisum:

 • Een huwelijk met een toeristenvisum geeft geen automatisch recht op een verblijfsvergunning. Als je na het huwelijk in Nederland wilt blijven, moet je een verblijfsvergunning aanvragen.
 • Het is belangrijk om te weten dat het trouwen met een toeristenvisum mogelijk als fraude kan worden gezien. Als de autoriteiten vermoeden dat het huwelijk alleen is aangegaan om een verblijfsvergunning te verkrijgen, kan dit ernstige gevolgen hebben.
 • Als je partner na het huwelijk in Nederland wil blijven, moet hij of zij een verblijfsvergunning aanvragen op basis van het huwelijk.

Conclusie

Het is mogelijk om te trouwen met een toeristenvisum in Nederland, maar er zijn wel bepaalde voorwaarden en procedures waar je aan moet voldoen. Het huwelijk met een toeristenvisum geeft geen automatisch recht op een verblijfsvergunning. Als je na het huwelijk in Nederland wilt blijven, moet je een verblijfsvergunning aanvragen op basis van het huwelijk. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te zijn tijdens het proces en fraude te vermijden. Raadpleeg altijd de officiële bronnen en neem indien nodig contact op met de gemeente voor specifieke informatie en advies.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon