Trouwen in een Openluchtmuseum

Trouwen in een Openluchtmuseum

Het trouwen in een openluchtmuseum is een unieke en romantische ervaring. Steeds meer stellen kiezen ervoor om hun huwelijksceremonie en receptie te houden in een prachtig openluchtmuseum. Deze bijzondere locaties bieden een sfeervolle en historische setting voor een onvergetelijke bruiloft.

Waarom trouwen in een openluchtmuseum?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer stellen ervoor kiezen om te trouwen in een openluchtmuseum:

 • Historische charme: Openluchtmusea zijn vaak gevestigd op historische locaties, zoals oude boerderijen, molens, kastelen en traditionele dorpen. Deze prachtige omgevingen ademen geschiedenis en bieden een unieke charme die perfect is voor een romantische bruiloft.
 • Fotogenieke setting: De pittoreske gebouwen, groene landschappen en authentieke details van een openluchtmuseum vormen een prachtig decor voor trouwfoto’s. Het is een ideale plek om mooie herinneringen vast te leggen.
 • Flexibiliteit: Openluchtmusea bieden vaak verschillende locaties en mogelijkheden voor de ceremonie en receptie. Of je nu kiest voor een intieme bruiloft in een historisch huisje of een grootschalige viering in een ruime tuin, er is altijd een optie die past bij jouw wensen en gastenlijst.
 • Beleving: Trouwen in een openluchtmuseum biedt niet alleen een prachtige omgeving, maar ook een unieke beleving voor zowel het bruidspaar als de gasten. Het is een kans om de geschiedenis te ervaren en een stap terug te zetten in de tijd.
 • Professionele ondersteuning: Veel openluchtmusea hebben ervaring met het organiseren van bruiloften en bieden professionele ondersteuning bij het plannen en uitvoeren van de ceremonie en receptie. Ze kunnen helpen met het regelen van catering, decoratie en andere belangrijke aspecten van de bruiloft.

Praktische zaken

Als je overweegt om te trouwen in een openluchtmuseum, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vergunningen: Controleer of het openluchtmuseum de benodigde vergunningen heeft om huwelijksceremonies te houden. Informeer ook naar eventuele beperkingen of regels die van toepassing zijn.
 • Weersomstandigheden: Omdat de ceremonie en receptie buiten plaatsvinden, is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Zorg voor een alternatieve binnenlocatie of huur tenten voor het geval het weer niet meewerkt.
 • Gastencomfort: Denk aan het comfort van je gasten, vooral als de bruiloft lang duurt. Zorg voor voldoende zitplaatsen, schaduwrijke plekken en sanitaire voorzieningen.
 • Catering: Bespreek de cateringmogelijkheden met het openluchtmuseum. Sommige musea hebben hun eigen cateringdiensten, terwijl anderen externe cateraars toestaan. Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is voor al je gasten.
 • Decoratie: Overleg met het openluchtmuseum over de mogelijkheden en beperkingen wat betreft decoratie. Vaak zijn er richtlijnen om de historische waarde van de locatie te behouden.

Populaire openluchtmusea voor bruiloften

Er zijn verschillende openluchtmusea in Nederland die zeer geschikt zijn voor het vieren van een bruiloft. Enkele populaire opties zijn:

 • Openluchtmuseum Arnhem: Dit museum biedt diverse historische locaties, zoals een oud kerkje, een boerderij en een molen. Het prachtige parklandschap zorgt voor een romantische sfeer.
 • Zaanse Schans: Deze iconische locatie met traditionele molens en houten huizen is een favoriet onder bruidsparen. De historische setting en de prachtige omgeving maken het een unieke trouwlocatie.
 • Museumdorp Orvelte: Dit authentieke Drentse dorp biedt verschillende sfeervolle locaties voor een bruiloft, zoals een oude school en een historische boerderij. Het is een ideale plek voor een intieme en landelijke bruiloft.
 • Openluchtmuseum Enkhuizen: Dit museum aan het IJsselmeer heeft een prachtige collectie historische gebouwen en schepen. Het biedt een bijzondere setting voor een bruiloft aan het water.

Trouwen in een openluchtmuseum is een bijzondere keuze die zorgt voor een unieke en onvergetelijke bruiloft. De historische charme, fotogenieke setting en flexibiliteit van deze locaties maken het een populaire optie onder bruidsparen. Met de juiste planning en organisatie kan jouw droombruiloft werkelijkheid worden in een prachtig openluchtmuseum.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon