Trouwen Quotes: De Mooiste Woorden over de Liefde in het Nederlands

Als het gaat om trouwen, zijn er talloze manieren om je liefde en toewijding aan je partner te uiten. Een van de meest populaire manieren om dit te doen, is door middel van trouwen quotes. Deze inspirerende en romantische citaten kunnen je helpen om je gevoelens op een mooie en betekenisvolle manier te verwoorden. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste trouwen quotes in het Nederlands verkennen.

1. “Liefde is niet het vinden van een perfect persoon, maar het zien van een onvolmaakt persoon perfect.” – Sam Keen

Deze quote van Sam Keen vat perfect samen wat liefde werkelijk is. Trouwen draait niet om het vinden van iemand die perfect is, maar om het accepteren van elkaars imperfecties en van elkaar houden ondanks die gebreken. Het is een herinnering dat liefde niet gebaseerd is op uiterlijke perfectie, maar op de innerlijke schoonheid van een persoon.

2. “Een succesvol huwelijk vereist verliefd worden vele malen, altijd met dezelfde persoon.” – Mignon McLaughlin

Deze quote van Mignon McLaughlin benadrukt het belang van voortdurende liefde en toewijding in een huwelijk. Verliefd worden is niet iets dat eenmalig gebeurt, maar iets dat steeds opnieuw moet gebeuren. Het is een herinnering dat liefde een werkwoord is en dat het onderhouden van een succesvol huwelijk inzet en inspanning vereist.

3. “Een gelukkig huwelijk is een lang gesprek dat altijd te kort lijkt.” – André Maurois

Deze quote van André Maurois benadrukt het belang van communicatie in een huwelijk. Een gelukkig huwelijk is gebaseerd op een voortdurende dialoog tussen partners, waarin ze hun gedachten, gevoelens en dromen delen. Het is een herinnering dat een huwelijk nooit stopt met praten en dat er altijd meer te ontdekken en te delen is.

4. “Liefde is niet iets wat je vindt. Liefde is iets wat jou vindt.” – Loretta Young

Deze quote van Loretta Young benadrukt dat liefde iets is wat onverwachts op je pad komt. Het is niet iets wat je actief zoekt, maar iets wat jou vindt op het juiste moment. Het herinnert ons eraan dat liefde soms onvoorspelbaar is en dat we ons hart moeten openstellen voor de mogelijkheid van liefde, zelfs als we er niet naar op zoek zijn.

5. “Een succesvol huwelijk vereist vallen in liefde vele malen, altijd met dezelfde persoon.” – Mignon McLaughlin

Deze quote van Mignon McLaughlin benadrukt opnieuw het belang van voortdurende liefde en toewijding in een huwelijk. Het is niet genoeg om eenmaal verliefd te worden, maar het vereist dat we steeds opnieuw verliefd worden op onze partner. Het herinnert ons eraan dat liefde een keuze is die we elke dag opnieuw moeten maken.

6. “Liefde is het enige wat groeit als we het verspillen.” – Ricarda Huch

Deze quote van Ricarda Huch benadrukt het belang van liefde in ons leven. Liefde is iets wat we moeten koesteren en delen, want hoe meer we het geven, hoe meer het groeit. Het herinnert ons eraan dat liefde een waardevol geschenk is dat we moeten koesteren en waarderen.

7. “Een huwelijk is als een gedicht. Elk paar heeft zijn eigen ritme en melodie.” – Onbekend

Deze quote benadrukt de unieke aard van elk huwelijk. Elk paar heeft zijn eigen dynamiek en unieke manier van samenzijn. Net zoals een gedicht zijn eigen ritme en melodie heeft, heeft elk huwelijk zijn eigen unieke harmonie. Het herinnert ons eraan dat er geen one-size-fits-all benadering is voor een succesvol huwelijk, maar dat elk paar zijn eigen weg moet vinden.

8. “Liefde is niet blind, het ziet meer, niet minder. Maar omdat het meer ziet, is het bereid minder te zien.” – Will Moss

Deze quote van Will Moss benadrukt dat liefde niet blind is, maar juist helderziend. Liefde ziet de gebreken en imperfecties van een persoon, maar is bereid om ze te accepteren en minder belangrijk te maken. Het herinnert ons eraan dat liefde gebaseerd is op acceptatie en begrip, en dat het bereid is om de minder perfecte aspecten van een persoon te omarmen.

9. “Een huwelijk is als een tuin. Het heeft liefde en zorg nodig om te groeien en te bloeien.” – Onbekend

Deze quote vergelijkt een huwelijk met een tuin, waarin liefde en zorg nodig zijn om het te laten groeien en bloeien. Net zoals een tuin regelmatig onderhoud en aandacht nodig heeft, heeft een huwelijk ook voortdurende inspanning en toewijding nodig. Het herinnert ons eraan dat een succesvol huwelijk niet vanzelf komt, maar dat het actieve betrokkenheid vereist.

10. “Liefde is het antwoord op alles. Het is de enige reden om te trouwen, de enige reden om te blijven.” – Johnny Depp

Deze quote van Johnny Depp benadrukt de kracht van liefde in een huwelijk. Liefde is de drijvende kracht achter het besluit om te trouwen en de reden om te blijven, zelfs in moeilijke tijden. Het herinnert ons eraan dat liefde de basis is van een succesvol huwelijk en dat het de kracht heeft om alles te overwinnen.

Concluderend kunnen trouwen quotes een prachtige manier zijn om je gevoelens over liefde en huwelijk uit te drukken. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je trouwgeloften, een romantische boodschap voor je partner wilt schrijven, of gewoon wilt genieten van mooie woorden over de liefde, deze quotes kunnen je helpen om de juiste woorden te vinden. Dus laat je inspireren door deze trouwen quotes en laat de liefde spreken!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon