Trouwen taart: de kers op de bruidstaart

De trouwen taart is een van de meest iconische elementen van een bruiloft. Het is niet alleen een heerlijke traktatie voor de gasten, maar ook een belangrijk onderdeel van de ceremonie. De bruidstaart symboliseert de liefde en het geluk van het bruidspaar en wordt vaak met veel zorg en aandacht uitgekozen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de tradities, trends en keuzes rondom de trouwen taart.

Tradities rondom de trouwen taart

De traditie van het aansnijden van de bruidstaart gaat terug tot het oude Rome. In die tijd werd er een taart gebakken van tarwe, wat symbool stond voor vruchtbaarheid. Het bruidspaar moest samen de taart aansnijden om hun verbondenheid te tonen. Tegenwoordig is het aansnijden van de trouwen taart een van de hoogtepunten van de bruiloft, waarbij het bruidspaar samen het eerste stukje taart eet.

Een andere traditie is het bewaren van een stukje trouwen taart voor het eerste jubileum. Het idee hierachter is dat het eten van het bewaarde stukje taart geluk brengt voor het komende jaar. Veel bruidsparen kiezen er daarom voor om een extra laag op de bruidstaart te laten maken, speciaal voor dit doeleinde.

Trends in bruidstaarten

Net als bij mode en interieurdesign, zijn er ook trends te vinden in de wereld van bruidstaarten. Een populaire trend op dit moment is de naked cake. Deze taart heeft geen fondant of marsepein aan de buitenkant, maar laat de lagen cake en vulling zichtbaar. Dit geeft een rustieke en natuurlijke uitstraling aan de trouwen taart.

Een andere trend is de drip cake, waarbij er een glazuur van gesmolten chocolade of gekleurde icing over de taart wordt gegoten. Dit zorgt voor een speels en modern effect. Daarnaast zien we steeds vaker bruidstaarten met metallic accenten, zoals goud- of zilverkleurige details. Dit geeft de taart een luxe uitstraling.

Naast de traditionele ronde bruidstaarten, zijn er ook steeds meer bruidsparen die kiezen voor een andere vorm, zoals een vierkante of hexagonale taart. Deze ongebruikelijke vormen geven de trouwen taart een unieke en eigentijdse uitstraling.

Keuzes rondom de trouwen taart

Er zijn verschillende keuzes die gemaakt moeten worden bij het selecteren van de trouwen taart. Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op de bruiloft. Dit bepaalt de grootte van de taart. Daarnaast moet er nagedacht worden over de smaak en vulling van de taart. Populaire smaken zijn vanille, chocolade, aardbei en red velvet.

Verder kan er gekozen worden voor een traditionele bruidstaart met meerdere lagen, of juist voor een kleine taart met cupcakes of cakepops als aanvulling. Ook de decoratie van de trouwen taart is een belangrijke keuze. Dit kan variëren van bloemen en fruit tot aan gepersonaliseerde cake toppers met de initialen van het bruidspaar.

Conclusie

De trouwen taart is een onmisbaar onderdeel van een bruiloft. Het symboliseert de liefde en het geluk van het bruidspaar en is een traktatie voor de gasten. Met de vele tradities, trends en keuzes rondom de bruidstaart is er voor ieder bruidspaar een perfecte taart te vinden. Of je nu kiest voor een traditionele taart of een moderne creatie, de trouwen taart zal altijd een bijzondere rol spelen op jullie grote dag.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon