Buitenlocatie Trouwen

Buitenlocatie Trouwen

Als je op zoek bent naar een unieke en romantische setting voor je bruiloft, dan is een buitenlocatie trouwen een geweldige optie. Het is een trend die steeds populairder wordt, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Trouwen in de buitenlucht biedt talloze voordelen en mogelijkheden om je speciale dag nog specialer te maken.

Voordelen van een buitenlocatie trouwen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een buitenlocatie voor je bruiloft. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Prachtige natuurlijke omgeving: Trouwen in de buitenlucht geeft je de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van de natuur. Of je nu kiest voor een strand, een bos, een tuin of een wijngaard, de natuurlijke omgeving zal een prachtig decor vormen voor je trouwfoto’s en herinneringen.
 • Romantische sfeer: Er is iets magisch aan het uitwisselen van je geloften onder een blauwe hemel of bij zonsondergang. De romantische sfeer van een buitenlocatie kan niet worden overtroffen.
 • Flexibiliteit in decoratie: Een buitenlocatie biedt veel vrijheid als het gaat om decoratie. Je kunt kiezen voor een minimalistische stijl en de natuurlijke schoonheid van de omgeving benadrukken, of je kunt juist uitpakken met bloemen, verlichting en andere decoratieve elementen.
 • Meer ruimte: In vergelijking met een traditionele trouwlocatie binnen, biedt een buitenlocatie vaak meer ruimte. Dit betekent dat je meer gasten kunt uitnodigen en dat er meer mogelijkheden zijn voor verschillende activiteiten tijdens je bruiloft.
 • Unieke ervaring: Trouwen in de buitenlucht is iets anders dan de standaard bruiloft. Het geeft je de mogelijkheid om een unieke ervaring te creëren die je gasten nog lang zullen herinneren.

Populaire buitenlocaties voor bruiloften

Er zijn talloze prachtige buitenlocaties in Nederland waar je kunt trouwen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Strand: Nederland heeft een prachtige kustlijn met veel mooie stranden. Trouwen op het strand geeft je de mogelijkheid om te genieten van de zeebries, het geluid van de golven en het zand tussen je tenen.
 2. Tuin: Er zijn veel prachtige tuinen in Nederland die dienen als perfecte trouwlocaties. Denk aan botanische tuinen, kasteeltuinen of privétuinen met een schilderachtig uitzicht.
 3. Wijngaard: Als je van wijn houdt, is trouwen in een wijngaard een geweldige keuze. Je kunt genieten van de prachtige wijngaardlandschappen en je gasten trakteren op heerlijke wijnen.
 4. Bos: Een bruiloft in het bos is betoverend en sprookjesachtig. De geur van de bomen, het gefluit van de vogels en de rustige omgeving creëren een magische sfeer.
 5. Landgoed: Nederland heeft veel prachtige landgoederen met uitgestrekte tuinen en historische gebouwen. Trouwen op een landgoed geeft je een gevoel van grandeur en elegantie.

Tips voor een buitenbruiloft

Als je hebt besloten om buiten te trouwen, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je dag vlekkeloos verloopt:

 • Weerplan: Houd altijd rekening met het weer en zorg voor een backup-plan in geval van regen of extreme hitte. Huur bijvoorbeeld een tent of overdekte ruimte voor het geval dat nodig is.
 • Comfort voor gasten: Zorg ervoor dat je gasten comfortabel zijn tijdens de ceremonie en receptie. Bied voldoende schaduw, stoelen en eventueel parasols of ventilatoren.
 • Verlichting: Als je bruiloft ’s avonds plaatsvindt, zorg dan voor voldoende verlichting. Dit kan sfeerverlichting zijn zoals kaarsen of lantaarns, maar ook praktische verlichting om ongelukken te voorkomen.
 • Informeer je gasten: Zorg ervoor dat je gasten op de hoogte zijn van de buitenlocatie en eventuele speciale vereisten, zoals geschikt schoeisel of warme kleding.
 • Professionele hulp: Overweeg om een professionele weddingplanner in te schakelen die ervaring heeft met buitenbruiloften. Zij kunnen je helpen met alle logistieke aspecten en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Al met al biedt een buitenlocatie trouwen talloze mogelijkheden om je bruiloft uniek en onvergetelijk te maken. Of je nu kiest voor een strand, een tuin, een wijngaard of een ander prachtig buitenlandschap, je zult zeker genieten van de natuurlijke schoonheid en romantische sfeer die een buitenbruiloft met zich meebrengt.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon