Gemeente Lelystad Trouwen

Gemeente Lelystad Trouwen

Als je van plan bent om te trouwen in Nederland, dan is Lelystad een prachtige stad om dit speciale moment te vieren. De gemeente Lelystad biedt verschillende mogelijkheden en locaties voor het voltrekken van een huwelijk. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie of een grootschalige bruiloft, Lelystad heeft voor ieder wat wils.

Trouwen in de gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad heeft diverse trouwlocaties waar je elkaar het jawoord kunt geven. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire trouwlocaties in Lelystad:

 • Stadhuis Lelystad: Het stadhuis van Lelystad is een prachtige locatie voor het voltrekken van een huwelijk. Met zijn moderne architectuur en sfeervolle ambiance is het stadhuis een populaire keuze onder bruidsparen.
 • Landgoed Roggebotstaete: Dit landgoed biedt een idyllische omgeving voor een romantische bruiloft. Met zijn uitgestrekte tuinen en historische gebouwen is Landgoed Roggebotstaete een betoverende trouwlocatie.
 • Beachclub NU: Als je droomt van een strandbruiloft, dan is Beachclub NU de perfecte locatie. Met uitzicht op het IJsselmeer en een ontspannen sfeer is dit een geweldige plek om elkaar het jawoord te geven.

Het regelen van een huwelijk in Lelystad

Om te trouwen in de gemeente Lelystad zijn er enkele stappen die je moet volgen. Hieronder vind je een overzicht van het proces:

 1. Neem contact op met de gemeente: Voordat je kunt trouwen, moet je contact opnemen met de gemeente Lelystad om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch of via de website van de gemeente.
 2. Bespreek de details: Tijdens het eerste gesprek met de gemeente bespreek je de gewenste trouwdatum, locatie en eventuele speciale verzoeken. De gemeente zal je informeren over de benodigde documenten en kosten.
 3. Verzamel de benodigde documenten: Om te kunnen trouwen, moet je bepaalde documenten overleggen, zoals een geldig identiteitsbewijs en een geboorteakte. Zorg ervoor dat je deze documenten op tijd verzamelt.
 4. Voltrekken van het huwelijk: Op de trouwdag zelf zal de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk voltrekken. Dit kan plaatsvinden op de door jou gekozen trouwlocatie of in het stadhuis van Lelystad.
 5. Registratie van het huwelijk: Na de ceremonie wordt het huwelijk geregistreerd bij de gemeente. Je ontvangt een trouwboekje als bewijs van het huwelijk.

Extra mogelijkheden in Lelystad

Naast het voltrekken van het huwelijk biedt de gemeente Lelystad ook extra mogelijkheden om jullie trouwdag nog specialer te maken. Hier zijn enkele opties:

 • Trouwambtenaar op maat: Je kunt ervoor kiezen om een trouwambtenaar op maat te hebben die de ceremonie persoonlijker maakt. Deze trouwambtenaar kan jullie verhaal vertellen en zorgen voor een unieke ceremonie.
 • Trouwfoto’s op bijzondere locaties: Lelystad heeft prachtige plekken voor trouwfoto’s, zoals de Oostvaardersplassen of de Bataviawerf. Maak gebruik van deze unieke locaties om jullie trouwfoto’s extra speciaal te maken.
 • Trouwvervoer: Maak jullie entree in stijl met bijzonder trouwvervoer. Of je nu kiest voor een klassieke auto, een koets of een boot, er zijn verschillende mogelijkheden om jullie trouwdag nog memorabeler te maken.

Al met al biedt de gemeente Lelystad talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke trouwdag. Of je nu kiest voor een intieme ceremonie in het stadhuis of een romantische bruiloft op een landgoed, Lelystad heeft voor ieder wat wils. Neem contact op met de gemeente Lelystad om alle details te bespreken en maak van jullie trouwdag een dag om nooit te vergeten.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon