Juf gaat trouwen knutselen

Als juf gaat trouwen, is dat een bijzondere gebeurtenis waar de hele klas bij betrokken wil zijn. Een leuke manier om de juf te verrassen en haar te laten zien hoe blij je voor haar bent, is door samen te knutselen. In dit artikel geven we je allerlei ideeën en tips voor het knutselen rondom het thema ‘juf gaat trouwen’.

1. Trouwkaart maken

Een van de eerste dingen die je kunt doen, is samen met de klas een trouwkaart maken voor de juf. Dit kan een gezamenlijk project zijn waarbij iedereen een stukje van de kaart versiert. Denk aan het tekenen van hartjes, het schrijven van lieve boodschappen of het plakken van glitters. Zorg ervoor dat de kaart persoonlijk en uniek is, zodat de juf zich echt speciaal voelt.

2. Bruidstaart knutselen

Een andere leuke knutselactiviteit is het maken van een bruidstaart. Dit kan gedaan worden met papier-maché, klei of zelfs met echte cake en fondant als je wat meer tijd hebt. Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en laat ze de taart versieren met bloemen, hartjes en andere feestelijke decoraties. Het resultaat zal een prachtige taart zijn waar de juf van zal smullen.

3. Trouwboekje maken

Een origineel cadeau voor de juf is een zelfgemaakt trouwboekje. Dit kan een boekje zijn waarin de kinderen tekeningen maken, foto’s plakken en lieve berichtjes schrijven. Het is een mooie herinnering aan de tijd dat de juf ging trouwen en de klas haar steunde. Zorg ervoor dat het boekje mooi wordt ingebonden en versierd, zodat het een echt pronkstuk wordt.

4. Trouwsluier knutselen

Om de juf helemaal in de trouwsfeer te brengen, kunnen de kinderen een trouwsluier knutselen. Dit kan gedaan worden met tule, lint en bloemen. Laat de kinderen de sluier versieren en zorg ervoor dat deze goed op het hoofd van de juf past. Op de trouwdag kan de juf de sluier dragen en zich een echte bruid voelen.

5. Ringendoosje maken

Een ringendoosje is een leuk en praktisch cadeau voor de juf. Laat de kinderen een klein doosje versieren met verf, glitters en andere decoraties. Zorg ervoor dat het doosje groot genoeg is om de trouwringen in te bewaren. Dit cadeau zal de juf zeker waarderen en ze kan het gebruiken op haar trouwdag.

6. Trouwdecoraties maken

Om het klaslokaal helemaal in de trouwsfeer te brengen, kunnen de kinderen samen trouwdecoraties maken. Denk aan slingers, ballonnen, bloemen en andere feestelijke versieringen. Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en zorg ervoor dat het lokaal er feestelijk uitziet op de trouwdag van de juf.

7. Trouwliedje zingen

Naast het knutselen, kunnen de kinderen ook een trouwliedje instuderen om voor de juf te zingen op haar trouwdag. Dit kan een bestaand liedje zijn dat aangepast wordt aan de situatie, of een zelfgeschreven liedje. Laat de kinderen samen oefenen en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn. De juf zal ontroerd zijn door dit mooie gebaar.

Al met al zijn er talloze mogelijkheden om te knutselen rondom het thema ‘juf gaat trouwen’. Het belangrijkste is dat de kinderen hun creativiteit kunnen uiten en dat de juf zich geliefd en gewaardeerd voelt. Met deze ideeën en tips kun je samen met de klas een onvergetelijke tijd creëren voor de juf tijdens haar trouwperiode.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon