Wat moet je regelen als je gaat trouwen

Als je gaat trouwen, komt er veel op je af. Er zijn talloze zaken die geregeld moeten worden om ervoor te zorgen dat jullie grote dag vlekkeloos verloopt. In dit artikel zullen we een uitgebreide lijst met dingen bespreken die je moet regelen als je gaat trouwen in Nederland.

1. Datum en locatie

De eerste stap bij het plannen van een bruiloft is het kiezen van een datum en locatie. Dit is een belangrijke beslissing, omdat het de toon zet voor de rest van de planning. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om verschillende locaties te bezoeken en de beschikbaarheid te controleren voordat je een definitieve beslissing neemt.

2. Gastenlijst

Een gastenlijst opstellen is een essentieel onderdeel van het planningsproces. Het bepalen van het aantal gasten helpt je bij het kiezen van de juiste locatie en het bepalen van het budget. Maak een lijst met familieleden, vrienden en collega’s die je wilt uitnodigen en houd rekening met het aantal mensen dat de locatie kan accommoderen.

3. Budget

Een bruiloft kan duur zijn, dus het is belangrijk om een budget op te stellen en je eraan te houden. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan elk aspect van de bruiloft, zoals de locatie, catering, bloemen, fotografie en entertainment. Door een budget te hebben, kun je ervoor zorgen dat je niet meer uitgeeft dan je je kunt veroorloven.

4. Ceremonie

De ceremonie is het hoogtepunt van de bruiloft en er zijn verschillende zaken die je moet regelen. Denk aan zaken zoals het kiezen van een trouwambtenaar, het schrijven van je geloften, het selecteren van muziek en het regelen van eventuele speciale rituelen of tradities die je wilt opnemen.

5. Trouwjurk en pak

De bruidsjurk en het trouwpak zijn belangrijke onderdelen van de bruiloft. Begin op tijd met het zoeken naar de perfecte jurk of het perfecte pak en plan meerdere pasafspraken in. Vergeet niet om ook accessoires, zoals schoenen, sieraden en een sluier of stropdas, mee te nemen in je planning.

6. Uitnodigingen

Stuur op tijd uitnodigingen naar je gasten. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie, zoals de datum, tijd, locatie en RSVP-details, duidelijk vermeldt. Overweeg ook om een save-the-date-kaart te sturen, vooral als je bruiloft in het hoogseizoen of tijdens een vakantie plaatsvindt.

7. Catering

De catering is een belangrijk onderdeel van de bruiloftsbeleving. Kies een cateraar die past bij jullie smaak en budget. Bespreek het menu en eventuele dieetwensen met de cateraar en plan een proeverij om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met de kwaliteit van het eten.

8. Fotografie en videografie

Een professionele fotograaf en/of videograaf kan ervoor zorgen dat jullie speciale dag voor altijd wordt vastgelegd. Zoek naar een fotograaf/videograaf met een stijl die bij jullie past en bekijk hun portfolio om een idee te krijgen van hun werk. Maak duidelijke afspraken over de gewenste foto’s/video’s en de leveringstermijn.

9. Bloemen en decoraties

Bloemen en decoraties kunnen de sfeer van jullie bruiloft bepalen. Kies bloemen die passen bij jullie kleurenschema en stijl. Bespreek de mogelijkheden met een bloemist en maak afspraken over de levering en opstelling van de bloemstukken en andere decoraties.

10. Muziek en entertainment

De juiste muziek en entertainment kunnen zorgen voor een feestelijke sfeer op jullie bruiloft. Overweeg of je een live band, een DJ of beide wilt hebben. Bespreek jullie muzikale voorkeuren en eventuele speciale verzoeken met de gekozen artiest(en) en maak afspraken over de benodigde apparatuur.

11. Huwelijksreis

Denk ook aan jullie huwelijksreis. Kies een bestemming die past bij jullie interesses en budget. Boek op tijd en zorg ervoor dat je alle benodigde reisdocumenten in orde hebt. Vergeet niet om ook eventuele vaccinaties of visa te regelen, afhankelijk van de bestemming.

12. Administratieve zaken

Naast alle bovengenoemde zaken zijn er ook enkele administratieve zaken die je moet regelen als je gaat trouwen. Denk aan het aanvragen van een huwelijksvergunning bij de gemeente, het regelen van een trouwambtenaar en het informeren van instanties zoals de belastingdienst en je zorgverzekeraar over je nieuwe burgerlijke staat.

Al met al zijn er veel dingen die je moet regelen als je gaat trouwen. Het is belangrijk om een goede planning te maken en op tijd te beginnen, zodat je voldoende tijd hebt om alles te regelen. Hopelijk helpt deze lijst je bij het plannen van jullie perfecte bruiloft!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon