Liedjes over trouwen

Er zijn talloze liedjes geschreven over trouwen in het Nederlands. Of je nu op zoek bent naar een romantisch nummer voor je bruiloft of gewoon wilt genieten van muziek die het thema trouwen behandelt, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal populaire liedjes over trouwen bespreken en waarom ze zo geliefd zijn.

1. “Ik heb je lief” – Paul de Leeuw

Een van de meest bekende liedjes over trouwen in het Nederlands is “Ik heb je lief” van Paul de Leeuw. Dit nummer is een echte klassieker en wordt vaak gedraaid op bruiloften. De tekst is romantisch en spreekt over de liefde en verbondenheid tussen twee mensen. Het refrein, waarin de zin “Ik heb je lief, mijn hele leven” wordt herhaald, is erg krachtig en raakt veel mensen recht in het hart.

2. “Mag ik dan bij jou” – Claudia de Breij

Een ander prachtig liedje over trouwen is “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij. Dit nummer gaat niet specifiek over trouwen, maar behandelt wel het thema van liefde en steun in moeilijke tijden. Het wordt vaak gedraaid op bruiloften als een nummer dat de verbondenheid tussen twee mensen symboliseert. De tekst is ontroerend en de melodie is erg mooi, waardoor het een perfect nummer is voor een romantische bruiloft.

3. “Als de liefde niet bestond” – Toon Hermans

Een klassieker onder de liedjes over trouwen is “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans. Dit nummer is tijdloos en wordt nog steeds veel gedraaid op bruiloften. De tekst is poëtisch en behandelt de kracht van liefde en hoe het ons leven verrijkt. Het refrein, waarin de zin “Als de liefde niet bestond, zou de wereld niet bestaan” wordt gezongen, is erg krachtig en raakt veel mensen diep.

4. “De liefde van je vrienden” – Alain Clark

Een modern liedje over trouwen is “De liefde van je vrienden” van Alain Clark. Dit nummer gaat over de steun en liefde die je krijgt van je vrienden op je trouwdag. Het is een vrolijk en opbeurend nummer dat perfect past bij een feestelijke bruiloft. De tekst is positief en benadrukt het belang van vriendschap en liefde in ons leven.

5. “Jij bent de liefde” – Guus Meeuwis

Als je op zoek bent naar een echt romantisch nummer over trouwen, dan is “Jij bent de liefde” van Guus Meeuwis een goede keuze. Dit nummer is een ode aan de liefde en beschrijft hoe iemand de wereld van de ander compleet kan maken. De tekst is ontroerend en de melodie is erg mooi, waardoor het een populair nummer is op bruiloften.

Naast deze liedjes zijn er nog veel meer prachtige nummers over trouwen in het Nederlands. Of je nu op zoek bent naar een romantisch nummer, een vrolijk feestnummer of een emotioneel lied, er is altijd wel een liedje dat past bij jouw bruiloft. Het belangrijkste is dat je kiest voor muziek die bij jullie als koppel past en die jullie liefde voor elkaar weerspiegelt.

Met deze opsomming van liedjes over trouwen in het Nederlands hopen we je inspiratie te hebben gegeven voor de muziek op jouw bruiloft. Of je nu kiest voor een klassieker of een modern nummer, de muziek zal zeker bijdragen aan de romantische sfeer op jullie speciale dag.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon