Trouwen Kasteel de Haar

Trouwen Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een prachtige locatie om te trouwen. Het kasteel, gelegen in het pittoreske dorpje Haarzuilens, is een van de meest populaire trouwlocaties in Nederland. Met zijn imposante architectuur, weelderige tuinen en rijke geschiedenis biedt het kasteel een sprookjesachtige setting voor een onvergetelijke bruiloft.

De geschiedenis van Kasteel de Haar

Kasteel de Haar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, maar werd in de 19e eeuw volledig gerestaureerd en uitgebreid door de bekende architect Pierre Cuypers. Cuypers gaf het kasteel zijn kenmerkende neogotische stijl, met torens, grachten en prachtige binnenplaatsen.

De Haar heeft ook een koninklijke connectie. Het kasteel was een favoriete plek van de Nederlandse koninklijke familie en heeft vele koninklijke gasten ontvangen, waaronder koningin Emma, koningin Wilhelmina en prinses Beatrix. Het is zelfs het decor geweest voor koninklijke huwelijken en andere belangrijke evenementen.

Trouwen in Kasteel de Haar

Als je ervan droomt om te trouwen in een sprookjesachtige omgeving, dan is Kasteel de Haar de perfecte locatie. Het kasteel biedt verschillende mogelijkheden voor bruiloften, zowel binnen als buiten.

De prachtige tuinen van het kasteel zijn ideaal voor een romantische buitenbruiloft. Je kunt elkaar het jawoord geven onder een prachtige prieel, omringd door bloeiende bloemen en groene gazons. De tuinen bieden ook talloze fotomogelijkheden, met pittoreske bruggetjes, fonteinen en eeuwenoude bomen.

Als je liever binnen wilt trouwen, zijn er verschillende zalen in het kasteel die geschikt zijn voor bruiloften. De Grote Zaal is de meest indrukwekkende ruimte, met zijn hoge plafonds, glas-in-loodramen en prachtige muurschilderingen. Deze zaal biedt plaats aan maximaal 250 gasten en is perfect voor een grootschalige bruiloft.

Naast de Grote Zaal zijn er ook andere zalen beschikbaar voor kleinere bruiloften. De Balzaal, met zijn elegante interieur en uitzicht op de tuinen, is perfect voor een intieme ceremonie. De Rode Salon en de Blauwe Salon zijn ook prachtige ruimtes die kunnen worden gebruikt voor de receptie of het diner.

Extra services en mogelijkheden

Kasteel de Haar biedt ook verschillende extra services en mogelijkheden om je bruiloft nog specialer te maken. Zo kun je ervoor kiezen om te arriveren in een klassieke koets, die je naar het kasteel brengt in stijl. Het kasteel heeft ook een eigen cateringteam dat heerlijke gerechten kan verzorgen voor de receptie en het diner.

Daarnaast biedt het kasteel ook overnachtingsmogelijkheden voor het bruidspaar en de gasten. Het Kasteelhotel, gelegen op het terrein van Kasteel de Haar, biedt luxe kamers en suites waar je kunt genieten van een ontspannen verblijf na de bruiloft.

Conclusie

Trouwen in Kasteel de Haar is een droom die uitkomt voor veel bruidsparen. Met zijn prachtige architectuur, weelderige tuinen en rijke geschiedenis biedt het kasteel een unieke en romantische setting voor een onvergetelijke bruiloft. Of je nu kiest voor een buitenbruiloft in de tuinen of een ceremonie in een van de indrukwekkende zalen, Kasteel de Haar zal zeker een magische sfeer creëren voor jou en je gasten.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon