Veldboeket Trouwen

Veldboeket Trouwen

Een veldboeket trouwen is een prachtige en natuurlijke keuze voor bruidsparen die houden van een rustieke en romantische sfeer op hun bruiloft. Met een veldboeket creëer je een bohemian en landelijke uitstraling die perfect past bij een buitenbruiloft of een bruiloft in een landelijke omgeving.

Wat is een veldboeket?

Een veldboeket is een boeket bloemen dat is samengesteld uit verschillende soorten wilde bloemen en groene bladeren. Het lijkt alsof de bloemen rechtstreeks uit een veld zijn geplukt, vandaar de naam veldboeket. Het boeket heeft een nonchalante en natuurlijke uitstraling, alsof het zojuist met de hand is samengesteld.

De bloemen in een veldboeket zijn vaak seizoensgebonden en worden gekozen op basis van hun kleur, textuur en vorm. Denk aan bloemen zoals zonnebloemen, klaprozen, margrieten, kamille en wilde rozen. Daarnaast worden er vaak groene bladeren en grassen toegevoegd om het boeket een extra natuurlijke uitstraling te geven.

Voordelen van een veldboeket trouwen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een veldboeket op je trouwdag:

 • Een veldboeket is uniek en persoonlijk. Omdat het boeket is samengesteld uit seizoensbloemen, zal geen enkel veldboeket hetzelfde zijn. Dit maakt het boeket extra speciaal en passend bij jullie als bruidspaar.
 • Een veldboeket past perfect bij een buitenbruiloft of een bruiloft in een landelijke omgeving. Het geeft een natuurlijke en ontspannen sfeer aan jullie trouwdag.
 • Veldbloemen zijn vaak goedkoper dan traditionele bloemen die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Dit kan helpen om de kosten van jullie bruiloft binnen budget te houden.
 • Met een veldboeket steun je lokale bloemenkwekers en draag je bij aan duurzaamheid. Seizoensbloemen worden vaak lokaal geteeld, waardoor je de ecologische voetafdruk van je bruiloft verkleint.

Hoe kies je een veldboeket voor je bruiloft?

Als je hebt besloten om een veldboeket te gebruiken op je trouwdag, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het perfecte boeket:

 • Seizoensbloemen: Kies bloemen die in het seizoen zijn op de dag van jullie bruiloft. Dit zorgt ervoor dat de bloemen vers en van goede kwaliteit zijn.
 • Kleurthema: Bepaal welke kleuren je wilt gebruiken in je veldboeket en stem deze af op het kleurthema van jullie bruiloft. Dit zorgt voor een harmonieus geheel.
 • Textuur en vorm: Let op de textuur en vorm van de bloemen. Mix verschillende soorten bloemen en voeg groene bladeren en grassen toe om het boeket meer diepte en interesse te geven.
 • Boeketgrootte: Bepaal hoe groot je het veldboeket wilt hebben. Dit kan variëren van een klein en subtiel boeket tot een groot en weelderig boeket.

Alternatieven voor een veldboeket

Als een veldboeket niet helemaal bij jullie stijl past, zijn er ook andere opties om een natuurlijke en rustieke sfeer te creëren op jullie bruiloft:

 • Bloemenkrans: Kies voor een bloemenkrans in plaats van een boeket. Dit is een prachtig alternatief voor bruiden die graag iets anders willen dan een traditioneel boeket.
 • Bloemenhaaraccessoires: Voeg bloemen toe aan je kapsel met behulp van haaraccessoires zoals bloemenkammen, bloemenclips of een bloemenkroon. Dit geeft een romantische en bohemian touch aan je bruidskapsel.
 • Bloemenboog: Creëer een prachtige bloemenboog als achtergrond voor jullie ceremonie. Dit zorgt voor een adembenemend decor en geeft een natuurlijke uitstraling aan jullie trouwfoto’s.

Conclusie

Een veldboeket trouwen is een geweldige keuze voor bruidsparen die houden van een natuurlijke en romantische sfeer op hun bruiloft. Met een veldboeket creëer je een unieke en persoonlijke uitstraling die perfect past bij een buitenbruiloft of een bruiloft in een landelijke omgeving. Door te kiezen voor seizoensbloemen steun je lokale bloemenkwekers en draag je bij aan duurzaamheid. Overweeg ook alternatieven zoals een bloemenkrans, bloemenhaaraccessoires of een bloemenboog om een natuurlijke en rustieke sfeer te creëren op jullie trouwdag. Kortom, een veldboeket is een prachtige keuze voor een onvergetelijke bruiloft.

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon