Trouwen in de tuin

Trouwen in de tuin

Als je op zoek bent naar een unieke en romantische locatie voor je bruiloft, dan is trouwen in de tuin een geweldige optie. Steeds meer stellen kiezen ervoor om hun huwelijksceremonie en receptie in de prachtige omgeving van een tuin te houden. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, er zijn talloze mogelijkheden om van je trouwdag een onvergetelijke ervaring te maken.

Voordelen van trouwen in de tuin

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een tuin als trouwlocatie:

 • Intieme sfeer: Trouwen in de tuin geeft een intieme en persoonlijke sfeer aan je bruiloft. Het voelt alsof je je eigen privéparadijs hebt gecreëerd voor deze speciale dag.
 • Natuurlijke schoonheid: Tuinen zijn vaak prachtig aangelegd met bloemen, bomen en groene gazons. Deze natuurlijke schoonheid zorgt voor een adembenemende achtergrond voor je trouwfoto’s.
 • Flexibiliteit: In tegenstelling tot traditionele trouwlocaties, biedt een tuin veel flexibiliteit. Je kunt de ruimte naar eigen wens inrichten en decoreren, waardoor je de perfecte setting kunt creëren voor je bruiloft.
 • Kostenbesparend: Het huren van een tuin als trouwlocatie kan vaak goedkoper zijn dan het huren van een traditionele trouwlocatie. Bovendien bespaar je kosten op decoratie, omdat de natuurlijke omgeving al prachtig is.
 • Unieke ervaring: Trouwen in de tuin is een unieke ervaring die je gasten niet snel zullen vergeten. Het geeft je de mogelijkheid om je bruiloft een persoonlijk tintje te geven en het evenement helemaal naar jouw smaak vorm te geven.

Planning en voorbereiding

Hoewel trouwen in de tuin veel voordelen biedt, vergt het ook de nodige planning en voorbereiding. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden:

 • Weer: Het weer is een belangrijke factor bij een buitenbruiloft. Zorg ervoor dat je een back-up plan hebt voor het geval het weer niet meewerkt. Huur bijvoorbeeld een tent of overkapping, zodat je gasten droog kunnen blijven.
 • Vergunningen: Controleer of je een vergunning nodig hebt om een bruiloft in je tuin te houden. Informeer bij je gemeente naar de regels en voorschriften met betrekking tot het organiseren van evenementen in een privétuin.
 • Logistiek: Denk na over de logistiek van je bruiloft. Zorg voor voldoende parkeergelegenheid in de buurt en maak afspraken met leveranciers over het afleveren van benodigdheden.
 • Decoratie: Overweeg welke decoraties je wilt gebruiken om de tuin om te toveren tot een trouwlocatie. Denk aan bloemstukken, lichtslingers, tafeldecoraties en andere elementen die passen bij jouw bruiloftsthema.
 • Geluid: Zorg ervoor dat je voldoende geluidsapparatuur hebt om ervoor te zorgen dat je gasten alles goed kunnen horen tijdens de ceremonie en receptie. Overweeg het huren van microfoons en luidsprekers.

Styling en decoratie

De styling en decoratie van je trouwlocatie zijn essentieel om de gewenste sfeer te creëren. Hier zijn enkele ideeën om je tuin om te toveren tot een prachtige trouwlocatie:

 • Bloemen: Bloemen spelen een belangrijke rol bij een tuinbruiloft. Kies bloemen die passen bij je kleurenschema en stijl. Gebruik bloemstukken als tafeldecoraties en versier de ceremonieplek met bloemenbogen of bloemen langs het gangpad.
 • Verlichting: Verlichting kan een magische sfeer creëren in de tuin. Hang lichtslingers op tussen de bomen, gebruik kaarsen op de tafels en overweeg het plaatsen van fakkels of lantaarns langs de paden.
 • Zitplaatsen: Zorg voor comfortabele zitplaatsen voor je gasten. Kies voor houten bankjes, vintage stoelen of kleurrijke kussens op het gras. Creëer een gezellige loungehoek waar gasten kunnen ontspannen.
 • Tent: Als je je zorgen maakt over het weer, overweeg dan het huren van een tent. Een tent biedt bescherming tegen regen en zon, en kan ook dienen als een centraal punt voor de receptie.
 • Thema: Overweeg om een thema toe te voegen aan je tuinbruiloft. Denk aan een bohemian, vintage of romantisch thema en pas de decoraties en details hierop aan.

Conclusie

Trouwen in de tuin is een prachtige en romantische keuze voor je bruiloft. Het biedt een intieme sfeer, natuurlijke schoonheid en flexibiliteit in de planning. Met de juiste voorbereiding en decoratie kun je van je tuin een betoverende trouwlocatie maken. Vergeet niet om rekening te houden met het weer en eventuele vergunningen die nodig zijn. Geniet van deze unieke ervaring en maak van je trouwdag een onvergetelijke gebeurtenis!

Plaats een reactie

Gaat u trouwen?

Word zorgeloos vervoerd of rij zelf in de Volvo Amazon. Met een ritje in deze oldtimer trouwauto zijn jullie verzekerd van comfortabel trouwvervoer en een brede glimlach na afloop!

Bekijk de Volvo Amazon